Britové nejčastěji špatně rozumí textu "Sweet Dreams" od Eurythimcs. Co Češi?

12.07.2013 15:51 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Eurythmics
© eurythimcs.com
Britští pracovníci serveru Spotify se rozhodli udělat mezi národem anketu, jež měla za cíl zjistit, který text z ranku pop music obyvatelé ostrovů nejčastěji mylně interpretují.

Výsledky odhalily, že songem, jemuž Britové nejméně rozumí, je klasika "Sweet Dreams (Are Made Of This)" tamějšího synthpopového dua Eurythmics. Stříbrnou medaili získala Rihanna s písní "We Found Love", třetí příčku pak obsadila k.d. lang a její "Constant Craving".

Celých 28 % dotázaných ostrovanů věří, že Annie Lennox v nesmrtelné skladbě zpívá: "Sweet dreams are made of cheese, who am I to disagree?" V hitu barbadoské zpěvačky 26 % posluchačů slyší: "We found Dove in a soapless place," pětina respondentů pak textu kousku kanadské písničkářky rozumí jako: "Can't stand gravy." V první desítce se umístily ještě songy od Aerosmith, Eltona Johna nebo Jon Bon Jovi.

V Česku se v devadesátých letech pokaždé, když z rádií zněla píseň "Tubthumping" anarcho-punkerů Chumbawamba, hojně zpívalo: "I've got no doubt..." místo: "I got knocked down." Známý je i rozpor mezi: "Řádky psané za pouhou jen skývu málem zlatou," a: "Řádky psané Zappou-hou jen skývu málem zlatou," v baladě "Hříšná těla. křídla motýlí" Anety Langerové (nelogickou zajímavostí je, že správná je ta druhá varianta).

A jaké jsou oblíbené vadné odposlechy čtenářů musicserveru? Pište nám do komentářů. Inspirovat se můžete britskou desítkou:

  1. "Sweet dreams are made of cheese" / "Sweet dreams are made of this" (Eurythmics - Sweet Dreams) - 28 %
  2. "We found Dove in a soapless place" / "We found love in a hopeless place" (Rihanna - We Found Love) - 26 %
  3. "Can't stand gravy" / "Constant craving" (k.d. lang - Constant Craving) - 20 %
  4. "Do it like a lady" / "Dude looks like a lady" (Aerosmith - Dude Looks Like A Lady) - 10 %
  5. "Peggy, Peggy Suuuuue" / "Beggin', beggin youuuu" (Madcon - Beggin' ) - 7 %
  6. "Every time you go away, you take a piece of meat with you" / "Every time you go away, you take a piece of me with you" (Paul Young - Every Time You Go Away) - 3 %
  7. "Hold me close now Tony Danza" / "Hold me closer tiny dancer" (Elton John - Tiny Dancer) - 3 %
  8. "Daddy I've fallen for a lobster" / "Daddy I've fallen for a monster" (Stooshe - Black Heart) - 1 %
  9. "Hey ho, gotta let go" / "Hey ho galileo" (Taio Cruz - Dynamite) - 1 %
  10. "It doesn't make a difference if we're naked or not" / "It doesn't make a difference if we make it or not" (Jon Bon Jovi - Living On A Prayer) - 1 %



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY