Poslechněte si celou desku "Electric" Pet Shop Boys

10.07.2013 17:29 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Pet Shop Boys - Electric
© facebook interpreta
Legendární synthpopové duo Pet Shop Boys, které tvoří Neil Tennant a Chris Lowe, se sice vyznávalo v jednom ze svých nejslavnějších hitů z hříchu, ale vypadá to, že jim nebesa všechny prohřešky odpustila. Jsou živi a zdrávi a navíc vydávají už dvanácté studiové album.

Lowe s Tennantem jsou poslední dobou opravdu produktivní. Za poslední tři roky stihli napsat hudbu k baletu, vydat řadovku "Elysium" a na pondělí 15. července nachystali i novinku "Electric" (sypou alba z rukávu jak Rihanna; v jejich případě je to ale jedině dobře). Vydání elektrického alba navíc provází jedna zásadní změna - PSB totiž přešli ze svého dlouholetého labelu Parlolophone k x2, což je jejich vlastní label pod záštitou Kobalt Label Services.

Nahrávka nabízí k poslechu devět tracků, z nichž "The Last To Die" je coververze skladby Bruce Springsteena, na "Thursday" spolupracovali kluci ze zverimexu s Examplem ("...chtěli jsme prostě mít na desce rappera a basta."). Produkci si vzal na starost věhlasný producent Stuart Price, kterého si už dříve vyhlédla Madonna pro "Confessions On A Dance Floor", slávu přinesl i The Killers svou spoluprací na jejich průlomovém albu "Day & Age".

"Stuart nám už pomáhal s přípravou naší show, a proto jsme věděli, že si sedneme. Máme rádi stejné věci a práce s ním je tedy opravdu jednoduchá a přirozená. Hlavně při psaní těch tanečních skladeb jsme si neustále představovali, jak je Stuart hned produkuje," svěřil se Chris.

Celé nové album si můžete poslechnout již nyní díky službě Rdio, která je nově přístupná i v České republice a nabízí na zkoušku plný přístup na čtrnáct dnů zdarma.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY