"Let Her Go" písničkáře Passengera je nejhranějším singlem v Česku

26.06.2013 09:02 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Poslední dobou se zdá, že čeští dramaturgové jsou přímo posedlí baladickými singly. Po P!nk a Jamesi Arthurovi je nejnověji nejhranější skladbou "Let Her Go" britského písničkáře Passengera. Z pultů prodejen pak naopak mizel hlavně hlučný hard rock legendárních Black Sabbath.
Passenger - Let Her Go
© facebook interpreta
RÁDIA - Stále téměř neznámý britský folk-rockový písničkář Mike Rosenberg, vystupující pod uměleckým jménem Passenger, se čtrnáct týdnů poté, co poprvé vstoupil do vyšších rotací v domácích rádiích, vyšplhal až na vrchol. Zatímco v britském oficiálním singlovém žebříčku se musel spokojit s pouhou druhou pozicí, u nás je to první místo. Prodeje jeho posledního alba "All The Little Lights" se tím asi díky tomu nezvednou, ale třeba se v budoucnu dočkáme nějakého živého vystoupení.

Jednička z předminulého týdne "Just Give Me A Reason" P!nk a Natea Ruesse je tentokrát na dvojce, třetí jsou Calvin Harris a Ellie Goulding s "I Need Your Love". Nově je v top desítce hned dvakrát Pharrell Williams. Nejdříve je to na deváté příčce světový megahit "Get Lucky" s francouzskými roboty Daft Punk a pak na desáté příčce "Blurred Lines" natočený ve spolupráci s Robinem Thickem a T.I.

Novinky, které jste mohli minulý týden zaznamenat, byly především domácí produkce. Zatímco fanoušci Lucie Vondráčkové se mohli těšit z jejího singlu "Zombie", příznivce pražských pop-rockerů Eddie Stoilow nejspíš potěšila novinková skladba "Baby". Příjemným překvapením je umístění projektu muzikantky Olgy Königové ille. Z rádií nyní zní její singl "Holka ve tvý skříni" - rozhodně přesvědčivé lákadlo na chystanou desku. Seznam novinek uzavírá "True Love" P!nk, již čtvrtý singl z úspěšného alba "The Truth About Love".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Passenger - Let Her Go
  2. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  3. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  4. James Arthur - Impossible
  5. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us
  6. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  7. Alex Hepburn - Under
  8. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  9. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky
  10. Robin Thicke, T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines

Top 100 RÁDIO 25/2013 - novinky:
57. Lucie Vondráčková - Zombie
73. Eddie Stoilow - Baby
74. ille - Holka ve tvý skříni
85. P!nk - True Love

Black Sabbath - 13
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani minulý týden se nenašla nahrávka, po které by byla větší poptávka, než po nejnovější studiovce "13" legendárních Black Sabbath. Když ale vezmeme v potaz, jak dlouho fanoušci čekali na novou desku s Ozzym Osbournem za mikrofonem a kolik je u nás stále příznivců klasického rocku, není to zas tak překvapivé umístění. Na druhém místě zůstává Jaromír Nohavica s "Tenkrát / Nostalgie 90. let" a třetí je novinka pražských hip hoperů Prago Union "Vážná hudba".

V dalších novinkách dále najdeme kompilace letních hitů pro vesnické DJ's "Taneční liga 150" a "Hot Summer Hits 2013", výběr hitů a nehitů haunspaulských Tata Bojs "Hity a city", osmé studiové album "Dancer And The Moon" Blackmore's Night (tedy kapely, kterou vedou párpl Ritchie Blackmore a jeho manželka Candice Night) a našlo se i pár nadšenců (díky za ně), kteří si pořídili skvělé nové album "Yeezus" Kanye Westa.

Top 10 - prodejnost:
  1. Black Sabbath - 13
  2. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  3. new Prago Union - Vážná hudba
  4. Lucie Vondráčková - Oheň
  5. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  6. Zaz - Recto Verso
  7. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  8. P!nk - Truth About Love
  9. 30 Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams
  10. Kryštof - Inzerát

TOP 50 Prodejní 25/2013 - novinky:
3. Prago Union - Vážná hudba
11. Různí - Taneční liga 150
14. Tata Bojs - Hity a city
17. Různí - Hot Summer Hits 2013
29. Blackmore's Night - Dancer And The Moon
46. Kanye West - Yeezus

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY