Macklemore a Daft Punk si podrželi americká prvenství

09.06.2013 02:13 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Daft Punk sice v druhém týdnu výrazně polevili, na "Random Access Memories" ale nevyzráli Alice In Chains, John Fogerty ani Little Mix, které s debutem překonaly letitý rekord Spice Girls. V singlech se za Macklemorea posunul Justin Timberlake, "Get Lucky" dosáhlo bronzu a Robin Thicke první desítky.
Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
© facebook interpreta
SINGLY - Pátý týden na Macklemorea a Ryana Lewise nikdo nemá, singl "Can't Hold Us" zvítězil, i když v žádném z měřítek nebyl první. Rádiím dominuje Justin Timberlake, když "Mirrors" si ještě o 2 procenta polepšil na 154 milionů impresí a navýšil jeho osobní rekord, navíc i přes lehké úbytky streamů a downloadů se dostal na celkové stříbro před Pink. Ta nakonec skončila až čtvrtá, když ji přeskočili i Daft Punk. "Get Lucky" s Pharrellem Williamsem vede On-Demand Songs a jako první jejich singl se nově dostal i do Top 10 Radio Songs.

Macklemore jinak jako jediný měl ve všech 24 hitparádových týdnech roku v první desítce nějaký singl, což se do posledního týdne dařilo i Brunovi Marsovi, ale "When I Was Your Man" nyní vypadlo. Nové "Treasure" však už je ve třetí desítce. Florida Georgie Line se z pětky nehnuli.

Na šestce mále další Pharrellovinu, "Blurred Lines" Robina Thickea. Když jsem před více než dvěma měsíci videosingl viděl a poslechl, přál jsem mu úspěch. Takový jsem ale nečekal. Robin se s písní šikovně dostal do vysoce sledovaných show (nejen v USA) a po několika #1 po světě tak přidal zatím aspoň Top 10 umístění doma. Na šestce je díky 229 tisícům downloadů (#1) a 48 milionům posluchačů (+68 %, Airplay Gainer).

Nejvyšší novinku měla Ke$ha, "Crazy Kids" (59) s will.i.amem je třetí singl z "Warrior". Zaujal největší skok, po debutu na 61. místě nyní najdete "We Own It (Fast & Furious)" 2 Chainz & Wize Khalify na šestnáctce. Příští týden budeme zvědaví na start "We Can't Stop" Miley Cyrus, protože je možný Top 10 debut.

    Top 10 - singly:
  1. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  2. Justin Timberlake - Mirrors
  3. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  4. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  5. ▬ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise
  6. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  7. Selena Gomez - Come & Get It
  8. Imagine Dragons - Radioactive
  9. Icona Pop feat. Charlie XCX - I Love It
  10. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay

Daft Punk - Random Access Memories
© facebook interpreta
DESKY - Daft Punk i přes silný propad prodejů udrželi prvenství. "Random Access Memories" ztratilo celých 73 % oproti debutovému týdnu, překvapením to však není. Letos je průměrný pád po zlatém debutu 68 %. I tak to stačilo na poražení nejvyššího debutanta Alice In Chains. Jejich novinka "The Devil Put Dinosaurs Here" je teprve pátou studiovkou a druhou po obnově s novým zpěvákem Williamem DuValem.

Bronzu dosáhl John Fogerty, frontman Creedence Clearwater Revival, který od jejich zániku pokračoval sólo. Na devátou řadovku "Wrote A Song For Everyone" si pozval mimo jiné Foo Fighters, Keitha Urbana, Kid Rocka nebo Toma Morella. A poslední novinkou je čtvrté místo Little Mix. Debut britské holčičí čtveřice "DNA" se tímto umístěním s 50 tisíci prodanými kusy stal nejúspěšnějším startem ženské skupiny z VB v USA. Překonaly tím šesté místo Spice Girls.

Na pětku vyskočil Blake Shelton díky pořadatelství charitativního koncertu po tornádové katastrofě, navíc je stále v televizi s "The Voice". Do Top 10 se vrátili i Imagine Dragons, pomohla jim iTunes sleva a vydání "iTunes Sessions EP" (56). Darius Rucker ztratil v druhém týdnu polovinu prodejů a zařadil se před "The Great Gatsby Soundtrack". A ještě tu byl r'n'b zpěvák The-Dream, pátá řadovka "IV Play" (asi se čte jako foreplay?) skončila šestnáctá.

Co příští týden? Queens Of The Stone Age mají šanci na jejich první zlato s šestou řadovkou "…Like Clockwork", na lepší místa pomýšlejí i Sleeping With Sirens, City And Colour, Megadeth a Disclosure.

    Top 10 - alba:
  1. Daft Punk - Random Access Memories (93, -73 %)
  2.  N Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here (61)
  3.  N John Fogerty - Wrote A Song For Everyone (51)
  4.  N Little Mix - DNA (50)
  5. Blake Shelton - Based On A True Story... (42, +69 %)
  6. Darius Rucker - True Believers (41, -51 %)
  7. ▼ Různí - Music From Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby (36, -33 %)
  8. Imagine Dragons - Night Visions (33, +22 %)
  9. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (31, -26 %)
  10. Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City (29, -40 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY