Lucie vyrazí za rok na turné

28.05.2013 08:49 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Lucie, Žižkovská věž, Praha, 27.5.2013
© Honza Průša, musicserver.cz
Lucie, která kvůli rozporům v kapele přerušila svou činnost na deset let, oznámila na tiskové konferenci pod Žižkovskou věží informace o svém chystaném turné. Začne přesně za rok, bude mít celkem pět zastávek v Česku a na Slovensku a vstupenky na něj budou v prodeji už od středy 29. května od devíti hodin.

Muzikanti také představili své plány na nadcházející rok. Kromě charitativního koncertu pro Nadaci Terezy Maxové 1. června v SaSaZu a koncertu na Karlovarském festivalu nechystá Lucie žádná další vystoupení. Robert Kodym objede s Wanastowejma Vjecma letní festivaly, Michal Dvořák odehraje zbylé nasmlouvané koncerty s projektem Vivaldianno a David Koller se se svou kapelou přes léto také zastaví na řadě festivalů. Pak už se ale pánové budou věnovat zkoušení a přípravám na nadcházející rok.

Lucie 2014

26.5.2014 Košice - Steel Arena (ceny vstupenek: 25 - 39 EUR)
29.5.2014 Bratislava - Slovnaft Arena (ceny vstupenek: 29 - 49 EUR)
1.6.2014 Ostrava - ČEZ Aréna (ceny vstupenek: 590 - 990 Kč)
4.6.2014 Brno - Kajot Aréna (ceny vstupenek: 590 - 1 190 Kč)
10.6.2014 Praha - O2 Arena (ceny vstupenek: 490 - 1 290 Kč)

Lucie, Žižkovská věž, Praha, 27.5.2013
© Honza Průša, musicserver.cz
Na šňůru Lucie neplánuje pozvat žádné hosty, protože si podle Roberta Kodyma chtějí užít hraní sami. Jedinou výjimkou bude Adam Koller, který usedne za bicími. Co se týká vzájemných vztahů, muzikanti ujišťovali, že je vše v pořádku. Křivdy z minulosti jsou zapomenuty, hrany obroušeny a pánové přestali být ve při. Michal Dvořák ale prozradil, že v době, kdy z kapely odcházel (byl vyhozen ostatními členy krátce po koncertu "V Opeře"), už nepočítal, že by si v ní v budoucnu ještě někdy zahrál.

Návštěvníci koncertů se mají připravit na unikátní pódium a velkou multimediální šou, pro tuzemské poměry ojedinělou. Takovou, jaká ještě před deseti lety nebyla technicky možná. Kapela na dvouhodinových koncertech odehraje své největší hity, nového materiálu se zatím nedočkáme.

Lucie i Mareš v dobré náladě

Kapela, která je na začátku své reinkarnace, dorazila na Žižkov v dobré náladě. Muzikanti spolu s Leošem Marešem vtipkovali. Na otázku, v jaké podobě budou nazkoušené nové písně, se třeba Robert Kodym zasnil a vyprávěl o moderních jazzových úpravách s úvodní dvacetiminutovou instrumentální skladbou. Leoš Mareš zase začal vysvětlovat Michalovi Dvořákovi fyzikální důvody vazbení mikrofonu poté, co se klávesák kapely zlobil, proč mu jeho mikrofon píská.

Lucie, Žižkovská věž, Praha, 27.5.2013
© Honza Průša, musicserver.cz
Během tiskovky dostala Lucie platinovou desku za jejich poslední vydaný fyzický nosič, album "The Best Of". Zároveň oznámili, že se 1. června objeví všechna jejich alba na iTunes a na podzim by měly vyjít v reedici i na CD.

Partnerem Lucie se stala i Česká televize. Ta plánuje odvysílání řady archivních materiálů včetně těch, co ještě diváci neměli možnost spatřit. Proto v nejbližší době vyzve fanoušky kapely, kteří disponují zajímavými artefakty, a požádá je o jejich zapůjčení.

Na závěr kapela podepsala své nové triko, do nějž byl oblečen Leoš Mareš, jenž tiskovku uváděl. Tento unikátní obleček bude zarámován a někdy v budoucnu se objeví v nějaké charitativní aukci. Na fotogalerii z tiskové konference se můžete podívat zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY