USA zažily víkend týden upírů

25.05.2013 06:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Vampire Weekend se podařil zopakovat úspěch "Contra", když i s třetí řadovkou "Modern Vampires Of The City" prodali nejvíc. V měřeným týdnu je těsně následovali George Strait a Demi Lovato. Dařilo se Gatsbymu, Laně a Robinu Thickeovi, Daft Punk oslavili první singlovou Top 10 vedenou opět Macklemorem.
Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
© facebook interpreta
SINGLY - V první desítce hned sedm míst zůstalo neměnných včetně kompletního Top 5. Potřetí tedy singlům dominovali Macklemore & Ryan Lewis s "Can't Hold Us" se stabilními čísly. P!nk si o něco výkonově pohoršila a také přepustila první místo v rádiích Justinovi Timberlakeovi. Skladba "Mirrors" zaznamenala vysokých 141 milionů impresí a je čtvrtým #1 Radio Songs hitem zpěváka po "Dead And Gone" (od T.I.e), "SexyBack" a "My Love" (s T.I.em). V podčásti Pop Songs je to jeho šestý triumf (bez "Dead And Gone", ale navíc "Rock Your Body", "What Goes Around… Comes Around" a "Summer Love"), stejně prvenství v mainstreamových rádiích dosáhl už pouze Bruno Mars (JT má ale ještě dva s 'NSync).

Na šestku vyskočili Florida Georgia Line s pěknými nárůsty v downloadech a streamech. Skladba vede už dvanáct týdnů Hot Country Songs. Selena Gomez si o místo pohoršila. A do Top 10 se poprvé podívali Daft Punk. "Get Lucky" s Pharrellem Williamsem si polepšilo výrazně ve všech měřítkách. Dosud byl nejlepším výsledkem francouzského dua šedesát jednička "Around The World" a "One More Time". Slušný nářez se povedl Robinovi Thickeovi, jehož "Blurred Lines", shodou náhod také s Pharrellem (a T.I.em), po předvedení v "The Voice" vyskočil z 54. příčky na dvanáctku a 206 tisíc downloadů se výrazně projeví i do celosvětového žebříčku (doufám, že ho také čtete na našem serveru). Nezapomeňte se podívat na tu správnou verzi klipu níže.

Mariah Carey si polepšila s "#Beautiful" na dvacítku. Nejvyšší novinku měl Bruno Mars, další aspirant na Top 10 "Treasure" začal svou pouť na 71. pozici. A velkou radost mám z Lany Del Rey, po týdnu Gatsbyho v kinech si "Young & Beautiful" polepšilo z 59. místo na dvacet dvojku především díky 121 tisícům stažení (#9 Download Songs). Skladba je ústředním motivem filmu a objevuje se v něm v různých verzích několikrát. Jiná píseň, "A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)" Fergie, oddebutovala na sedmdesát sedmičce. Nebál bych se říct, že nebýt celého soundtracku, byl by film poloviční.

    Top 10 - singly:
  1. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  2. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  3. Justin Timberlake - Mirrors
  4. Bruno Mars - When I Was Your Man
  5. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  6. ▲ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise
  7. Selena Gomez - Come & Get It
  8. Imagine Dragons - Radioactive
  9. Icona Pop feat. Charlie XCX - I Love It
  10. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky

Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City
© facebook interpreta
DESKY - To nebyl upírský víkend, ale celý týden. Třetí deska indierockových Vampire Weekend "Modern Vampires Of The City" si vedla velmi dobře a 134 tisíc překonalo o desítku předchozí rovněž zlaté "Contra". Jenom o něco méně prodal George Strait, "Love Is Everything" je 28. řadovka country šedesátníka. V Country Albums je to už jeho rekordní pětadvacátý triumf. Bronz a nejlepší prodejní týden kariéry měla Demi Lovato s čvrtou deskou "Demi".

Zajímavě se vyvinuly posledně nejvýše umístěné novinky. Lady Antebellum dost ztratili a naopak lidé okouzlení hudebním doprovodem "The Great Gatsby" vzali opět iTunesy útokem, takže si soundtrack pohoršil pouze o třicet procent. Těžila z toho i Lana, její desky poskočily nahoru. Co se událo níže? Jedenáctá řadovka country zpěváka Trace Adkinse "Love Will..." skončila čtrnáctá a rapperka Eve odstartovala s "Lip Lock" na potupné čtyřicet šestce. Na čtvrtou desku se čekalo jedenáct let, zlato svého debutu rozhodně nezopakovala.

Příští týden budeme oslavovat Daft Punk, "Random Access Memories" přiletí s 300 tisíci. Do Top 10 míří The National s "Trouble Will Find Me", 30 Seconds To Mars s "Love Lust Faith + Dreams" a Darius Rucker s "True Believers."

    Top 10 - alba:
  1.  N Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City (134)
  2.  N George Strait - Love Is Everything (124)
  3.  N Demi Lovato - Demi (110)
  4. ▼ Různí - Music From Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby (95, -30 %)
  5. Lady Antebellum - Golden (56, -67 %)
  6. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 46 (52, -43 %)
  7. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (44, -34 %)
  8. Michael Bublé - To Be Loved (40, -53 %)
  9. ▼ Pistol Annies - Annie Up (30, -64 %)
  10. Blake Shelton - Based On A True Story (28, -26 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY