Jagger bude trávit celý festival Glastonbury na místě, Richards dluží padesát let knihovně

01.06.2013 13:56 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Mick Jagger
© PA
Mick Jagger hodlá strávit na festivalu v Glastonbury celý víkend. Na tomto podniku budou totiž Rolling Stones společně s Mumford & Sons a Arctic Monkeys headlinery.

"Nemám nic jiného na práci během celého festivalového víkendu. Chci strávit nějaký čas s rodinou a užívat si hezkých chvilek. Když jsem byl malý, jeli jsme kempovat. Kempování ve Francii bylo naší rodinnou dovolenou. Vzali jsme si s sebou fazole, protože jsme nevěřili zázrakům zahraniční kuchyně. Byli jsme totální Angličané," řekl Jagger magazínu Q.

Prý nepotřebuje pomoc svých dcer Jade a Elizabeth, aby mu pomohly najít ta nejlepší místa ve Worthy Farm. "Nepotřebuji je, aby mi ukázaly, kam mám jít. Jsem přesvědčen, že mohu najít nějaká vlastní místa, která budou mnohem víc cool."

Jaggerův kolega z kapely, kytarista Keith Richards, řeší jiné problémy. Přiznal se, že knihovně v anglickém Dartfordu dluží peníze za knihy, které si vypůjčil už před víc jak padesáti lety. "Pokuty za nevrácení knih stále mám. Dnes se už musí jednat o astronomické sumy."

Podle listu The Mirror se jedná asi o tři tisíce liber. "Po padesáti letech bude těžké spočítat, jak velký je vlastně tento dluh. Budeme se muset podívat do archivů. Nejvyšší pokuty se ale obyčejně pohybují kolem sta liber," vyjádřila se knihovnice z Dartfordu. "Knihovna byla místem, kde jste měli dojem, že civilizovaný svět existuje. Bylo to jediné místo, kde jsem se dobrovolně podřizoval pravidlům, jakým bylo třeba ticho. Dozvídal jsem se tam o věcech, které mě zajímaly," vyjádřil se Richards.

Problém ohledně možnosti vrácení knih bude i jinde. "Opravdu nás těší, jak byla knihovna pro Keitha Richardse v mládí důležitá," řekla vedoucí knihoven a archivů v grófstvu Kent Cath Anley. "Bohužel všechny knihy chybějící od šedesátých let byly z evidence vyřazeny před mnoha lety." Jako kompenzaci si představuje návštěvu slavného kytaristy, která by pomohla propagovat krásy a kouzla místa, jakým knihovna je.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY