Placebo na podzim vydá nové album a živě ho představí i českým fanouškům

21.05.2013 15:35 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Placebo
© facebook interpreta
Londýnské alternativní trio Placebo v září vydá novou desku "Loud Like Love" a rozjede se na evropské podzimní turné, ve kterém opět nevynechá ani Českou republiku. Ve velkém sále pražské Lucerny zahrají 13. listopadu nejen skladby z očekávané novinky, ale i hity z předchozích alb, kterých celosvětově prodali více než dvanáct milionů kusů.

Kapela byla založená před devatenácti lety zpěvákem a kytaristou Brianem Molkem a basistou Stefanem Olsdalem. Později se přidal bubeník Robert Schultzberg, kterého po neshodách následně vystřídal Steve Hewitt. Ten kapelu opustil před šesti lety a za bubny zasedl aktuální bubeník Steve Forrest.

První stejnojmenné album "Placebo" vydali hudebníci v roce 1996 a hlavně skladby "Nancy Boy" a "Bruise Pristine" přinesly kapele celosvětový úspěch a možnost předskakovat na turné U2 nebo si zahrát na narozeninách Davida Bowieho. Další deska "Without You I'm Nothing" vyšla po dvou letech a společně se singlem "Pure Morning" se velmi dobře prodávala hlavně v domovské Británii.

V Česku se kapela poprvé ukázala na jaře roku 2001, kdy přijela na pražskou Brumlovku představit třetí studiovku "Black Market Music". Tuzemským fanouškům živě představili i dvě následující alba, v září 2003 v Malé sportovní hale "Sleeping With Ghosts" a o tři roky později v brněnské hale Vodova "Meds". Na vrchol většiny evropských žebříčků zaútočili i se čtyři roky starou "Battle For The Sun". Posledním vydaným nosičem je pětiskladbové EP "B3" z podzimu minulého roku. Již zmiňovaná novinka "Loud Like Love" vyjde 16. září.

Vstupenky na pražský koncert seženete od pátku 24. května v síti Ticketpro za 1 190 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY