Apparat přiveze do Prahy velkolepé dílo. Pod jeho taktovkou ožívá vojna a mír!

18.05.2013 07:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Apparat - Krieg Und Frieden (Music For Theatre)
© facebook interpreta
Román Vojna a mír je jedno z nejslavnějších děl ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého. Ve čtyřdílné románové epopeji vystupuje řada historických osobností přes cara Alexandra I., císaře Napoleona či generála Kutuzova. Obsáhlé, barvité líčení bitev či vylidněné, hořící Moskvy nemá ve světové literatuře obdoby. Komorní scény ze života vyšší společnosti a milostná vzplanutí a dobrodružství se střídají s líčením historických událostí a boje ruského lidu proti Napoleonovi...

Loni se této klasiky ujalo divadlo v německém městě Recklinghausen a požádalo o scénickou hudbu berlínského producenta Apparata. Po roce tato hudba vyšla na CD pod jednoduchým, všeříkajícím názvem "Krieg und Frieden" na značce Mute. V úterý 21. května ji Sascha Ring vulgo Apparat přijede zahrát živě do Prahy na Conference v Paláci Akropolis.

"Jsem na tuto hudbu hrdý. Je to nahrávka, která se zrodila bez bolesti. Je plná nedokonalostí, protože byla vytvořeno lidmi. Je hodně zvláštní hudba, není v ním moc beatů, o to víc různých zvuků," popsal Apparat nové album vymykající se všem jeho dosavadním deskám. Kromě Saschy Ringa se na desce podíleli cellista Phillip Timm (cello) a houslista Christoph Hartmann. Recenzetka serveru Techno.cz desku ocenila hodnocením 97 procent.

O tom, že i pro Saschu Ringa má album Krieg und Frieden zvláštní význam, svědčí fakt, že k němu neposkytuje žádné rozhovory. "Záměrně se tentokrát nezúčastním promo maratonu. Chci, aby desku šířili moji fanoušci. Prosím je tímto o podporu mojí práce," vzkázal Ring na svých webových stránkách.

Vstupenky na Conference s Apparat Krieg und Frieden live koupíte nejlevneji přímo v Paláci Akropolis nebo v předprodejních sítích Eventim.cz, Ticketpro.cz, Ticketportal.cz. Do 21.5. stojí 515 Kč a poté se jejich cena zvedne na 575 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY