Vedle Lady Antebellum byl i Velký Gatsby malý

17.05.2013 20:06 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Country trio Lady Antebellum pojmenovalo čtvrtou řadovku "Golden" a nic menšího než zlato z toho nebylo. Stříbro v deskách vybojoval hvězdný soundtrack z "The Great Gatsby" před "Now! 46". Singly zůstaly doménou Macklemorea, do první desítky se dostala Selena Gomez, vysoko debutovala Mariah Carey.
Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
© facebook interpreta
SINGLY - Pódium se od minule nezměnilo, Macklemore & Ryan Lewis podruhé vyhráli s "Can't Hold Us", když si lehce pohoršili v downloadech a streamech, ale zase měli lepší výsledek v rádiích. Ty nově vede P!nk s "Just Give Me A Reason", což se jí povedlo potřetí v kariéře (po "Blow Me (One Last Kiss)" a "Lady Marmalade"). Počtvrté za sebou byl Airplay Gainerem Justin Timberlake, "Mirrors" ale zůstalo celkově třetí. S tímto trendem však bude dominovat Radio Songs už příští týden.

Předchozí vládce rádií Bruno Mars si s "When I Was Your Man" polepšil na čtyřku před Rihannu. Na šestku vyskočila Selena Gomez a "Come & Get It" je tak její první Top 10 hit. "Může" za to především klip, na který se můžete podívat níže. Nemůžu se zbavit domu, že docela triviální popový track si nezaslouží takovové drahé a výpravné video (hodně připomínající klipy Rihanny), ale co už, aspoň jí tam sluší.

"Thrift Shop" spadl na sedmičku a už překonal šest milionů stažení, Imagine Dragons zůstali na osmičce, lehce dolů zamířili Icona Pop a Florida Georgia Line. Na pěkné dvacet čtyřce debutovala Mariah Carey s Miguelem se skladbou "#Beautiful". Lana Del Rey díky startu prodeje celého soundtracku z "The Great Gatsby" a vydání videoklipu vyletěla s "Young & Beautiful" na padesát devítku, čímž jasně překonala její dosud nejlepší umístění, devadesát jedničku "Video Games". Paradoxní, jak někteří populární interpreti, kteří mají i velké prodeje desek, vůbec v singlech nebodují (a funguje to i opačně).

    Top 10 - singly:
  1. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  2. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  3. Justin Timberlake - Mirrors
  4. Bruno Mars - When I Was Your Man
  5. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  6. Selena Gomez - Come & Get It
  7. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Thrift Shop
  8. Imagine Dragons - Radioactive
  9. Icona Pop feat. Charlie XCX - I Love It
  10. ▼ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise

Lady Antebellum - Golden
© facebook interpreta
DESKY - Smíšená country trojice Lady Antebellum je na cestě za další platinou: čtvrtá deska "Golden" stejně jako dvě předchozí odstartovala na prvním místě. 167 tisíc je sice více než se očekávalo, je to ale výrazně horší start než v minulosti. Předpovědi předčil také soundtrack z "Velkého Gatbsyho", s oficiálním názvem "Music From Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby". Perfektní hudební doprovod si pořídilo 137 tisíc Američanů. Rovnou 119 tisíc z toho bylo digitálně, čímž stanovil nový rekord pro soundtracky. Umístěním navazuje na předchozí režisérovy filmy "Romeo + Juliet" (2.) a "Moulin Rouge!" (3.).

Bronzová skončila 46. "Now!" kompilace, tentokráte se jmény Bruno Mars, Justin Timberlake, Taylor Swift, P!nk a dalšími. JT tedy poprvé opustil pódium, odporoučel se na šestku. Na čtyřku si pohoršil Michael Bublé a minulý vítěz Kenny Chesney spadl až na osmičku. Na pětce totiž debutovaly Pistol Annies, tedy country zpěvačky Miranda Lambert, Ashley Monroe a Angaleena Presley. Druhé společné album "Annie Up" dopadlo umístěním stejně jako debutové "Hell On Heels", ale prodalo se ho téměr dvakrát více. Sedmý skončil muzikantský matador Rod Stewart s deskou "Time" a na patnáctce byli She & Him s "Volume 3".

V dalším čísle nejspíše vyhlásím vítězem Vampire Weekend a jejich "Modern Vampires Of The City", druhá by měla skončit Demi Lovato s "Demi" nebo George Strait s "Love Is Everything".

    Top 10 - alba:
  1.  N Lady Antebellum - Golden (167)
  2.  N Různí - Music From Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby (137)
  3.  N Různí - Now That's What I Call Music! 46 (91)
  4. Michael Bublé - To Be Loved (84, -12 %)
  5.  N Pistol Annies - Annie Up (83)
  6. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (66, -3 %)
  7.  N Rod Stewart - Time (52)
  8. Kenny Chesney - Life On A Rock (48, -68 %)
  9. Blake Shelton - Based On A True Story (38, +9 %)
  10. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (32, +24 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY