Další střídání v čele českého albového žebříčku - první místo mají Tři sestry

16.05.2013 18:06 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Prodejní hitparáda má pátý týden po sobě nové první místo a už to vypadá, že nástupce loňských úspěšných desek, jako byly "Tak mě tu máš" nebo "Inzerát", se teprve hledá. Těžko říct, zdali jím bude poslední nahrávka Tří sester "Líná hudba holý, neštěstí", které nejvyšší pozice patří po uplynulém týdnu.
Pink - Just Give Me A Reason
© facebook interpreta
RÁDIA - Úspěšné české tažení americké zpěvačky P!nk má své pokračování i po uplynulém týdnu. Kromě toho, že se v pátek přijela ukázat českým fanouškům osobně do O2 areny, její společný singl s frontmanem kapely fun. Natem Ruessem "Just Give Me A Reason" patřil opět k nejhranějším. Žádné změny nepostihly ani druhou a třetí příčku, na nichž se udrželi Pitbull s Christinou Aguilerou a James Arthur. Malým překvapením je "Sex s ex" Marka Ztraceného na čtverce. Že by se zpěvákovi přece jen podařilo zopakovat úspěchy singlů "Ztrácíš" a "Něco končí"?

Novinek se nám minulý týden objevila hned celá řada. Nejlépe si vedla ta od 30 Seconds To Mars. Partička sdružená kolem herce, zpěváka a kytaristy Jareda Leta letos přijde se čtvrtým albem "Love, Lust, Faith And Dreams" a právě z ní pochází singl "Up In The Air", který v našem žebříčku najdeme na šedesáté sedmé pozici. Sedmdesátá první je nová budoucí světová hvězda (pokud tedy čistě náhodou nepřijdou vniveč investice Donalda Trumpa) Celeste Buckingham s Majkem Spiritem a společnou skladbou "I Was Wrong".

Domácí tvorbu reprezentují Nightwork s roztančenou písní "4-3-2-1-Tancuj", vytaženou z chystaného podzimního alba (s možná až příliš ujetým názvem) "Čauki Mňauki" na sedmdesáté páté pozici. Tu slovenskou pak ještě No Name s další utahanou baladu ("Sľuby" osmdesátce) a o tři příčky níže Katarína Knechtová s "Isabel". Zbytek je doplněn o zahraniční trháky od Little Mix, Nicole Scherzinger, Caro Emerald a Khaleda.

Top 10 ČR - rádia:
  1. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  2. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment
  3. James Arthur - Impossible
  4. Marek Ztracený - Sex s ex
  5. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  6. Passenger - Let Her Go
  7. The Lumineers - Ho Hey
  8. Bruno Mars - When I Was Your Man
  9. Kryštof / Jaromír Nohavica - Křídla z mýdla
  10. Labrinth feat. Emeli Sandé - Beneath Your Beautiful

Top 100 RÁDIO 19/2013 - novinky:
67. 30 Seconds To Mars - Up In The Air
71. Celeste Buckingham & Majk Spirit - I Was Wrong
75. Nightwork - 4-3-2-1-Tancuj
80. No Name - Sľuby
83. Katarína Knechtová - Isabel
92. Little Mix vs. Missy Elliott - How Ya Doing
94. Nicole Scherzinger - Boomerang
98. Caro Emerald - Tangled Up
100. Khaled - C´est la vie

Tři sestry - Líná hudba, holý neštěstí
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Faktem je, že v roce 2013 se zatím neobjevila jediná deska, která by si udržela delší dobu vedení v žebříčku prodejnosti. Na podobné tituly, jako byly loni nahrávky Jaromíra Nohavici nebo kapely Kryštof, si nejspíš ještě nějakou dobu počkáme (na podzim by měl vyjít nový Klus, takže minimálně jeden trhák roku už se chystá), ale to nevadí. Alespoň je žebříček trochu zajímavější.

Zatímco minulý týden nás na prvním místě překvapili Deep Purple a před nimi Aleš Brichta, v tom devatenáctém nás žádné velké překvapení nečeká. Nejlépe se prodávala nahrávka Tří sester "Líná hudba holý, neštěstí". Pokud vezme v potaz úspěch předchozích "Lázniček", dalo se to předpokládat. Spíš je zajímavé, že se jim to povedlo až v druhém týdnu po vydání (po tom prvním byli na osmé pozici).

V novinkách narazíme na částečně výběrové a částečně živé album skupiny Katapult "50 let hraju rock!" na šestnácté příčce. Potom také na nového Roda Stewarta, který se konečně rozhodl vykašlat (alespoň doufejme) na otřesnou sérii "The Great American Songbook" a po dlouhé době přišel s autorským albem "Time" (osmnáctá pozice) nebo reedici legendární nahrávky "Radegast" ostravské kapely Citron na dvacáté osmé pozici. Děti určitě potěšil výběr hitů Dády Patrasové "Nejlepší je Dáda! (Best Of)" (jinak by nebyla na třicátém šestém místě) a milovníky klasické kytarové hudby Joe Satriani s "Unstopable Momentum" na čtyřicátém prvním místě.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Tři sestry - Líná hudba holý, neštěstí
  2. Depeche Mode - Delta Machine
  3. Kryštof - Inzerát
  4. P!nk - Truth About Love
  5. Deep Purple - Now What?!
  6. Divokej Bill - 15
  7. Aleš Brichta - Údolí sviní
  8. new Lucie Vondráčková - Oheň
  9. Martin Harich - Nech
  10. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš

TOP 50 Prodejní 19/2013 - novinky:
16. Katapult - 50 let hraju rock!
18. Rod Stewart - Time
28. Citron - Radegast
36. Dáda Patrasová - Nejlepší je Dáda! (Best Of)
41. Joe Satriani - Unstopable Momentum

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 19. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY