McCartney hraje na turné písně, které The Beatles naživo nikdy nepředvedli

13.05.2013 15:09 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Paul McCartney
© PA
Paul McCartney dokáže i ve svém věku pořádně překvapit. Po více jak čtyřiceti letech zahrál na otevíracím koncertu turné "Out There!" v brazilském Belo Horizonte písně, které naživo nebyly nikdy zahrány. Důvod je prostý. Koncertní šňůry nejslavnější kapely světa byly nadobro uťaty již v roce 1966, kdy měli brouci před sebou ještě několik let úspěšné studiové spolupráce.

Dle serveru nme.com si písně "Your Mother Should Know", "Lovely Rita", "Being For The Benefit Of Mr. Kite" nebo "All Together Now" odbyly koncertní premiéru až nyní. Známý hit "Eight Days A Week" byl sice poprvé naživo zahrán The Beatles již v roce 1965, ale to bylo také naposledy. Až letos ji McCartney znovu zařadil do koncertního playlistu.

Macca předvedl také akustické verze písní "Here Today" a "Blackbird", které si s ním notovalo téměř šedesát tisíc fanoušků. Po vystoupeních v zemi fotbalu a krásným ženám zaslíbené bude turné pokračovat v Kanadě, USA a Evropě. Nejblíže České republice se McCartney zastaví 22. června v polské Varšavě a o pět dní později v rakouské metropoli Vídni.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY