V Roxy v květnu vystoupí Bruno Ferrari, Fritz Kalkbrenner, WWW a další

01.05.2013 07:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bruno Ferrari
© www.brunoferrari.cz
Se začátkem května míří jarní klubová sezóna pozvolna do finiše a ani ROXY se svým programem rozhodně nezůstává pozadu.

Aby se vám v té záplavě zajímavých akcí lépe orientovalo a neprošvihli jste nic důležitého, připravili jsme pro vás přehled těch nejzásadnějších koncertů a parties, na něž se můžete v ROXY těšit během následujících týdnů!

Pojďme na to...

03. 05. Shadowbox@ROXY w/ Command Strange (KZ)
Květnové vydání pravidelné klubovky Shadowbox @ ROXY se nezadržitelně blíží. Máme velkou radost, že jako headliner přijede v pátek 3. 5. do ROXY zahrát kazachstánský producent Command Srange, který v současné době patří mezi vycházející TOP jména drumandbassové scény. Celý večer se ponese na vlnách tanečního liquid funku a dalších odnoží drumandbassu, nebudou chybět zajímavé projekce, chill out a dobře zásobené bary.. Vstupné je navíc do 23:00 zdarma! Za domácí DJs vystoupí matador a průkopník českého drum&bassu DJ Koogi, kterého v Roxy doprovodí MC Dawe, dále pak rezidenti akce 2K & Sweg a celou akci uzavře dvojice Blofeld & Theya z Liquid DnB Crew.
Start: 22:00, Special Guest: Command Strange (KZ), DJs: 2K & Sweg (rezidents), Koogi & MC Dawe, Blofeld & Theyy, Chill out: Koogi, 2K, Sweg, guest, VJ: Quark / astraL d:VISION, Vstup do 23:00 ZDARMA, poté 150 Kč
Facebook

04. 05. BEEF Records Showcase w/ Murat Kilic (AUS)
Necelé dva měsíce poté, co DJ Schwa vystoupil v ROXY na Flow s DJem Hell, se v sobotu 4. 5. do ROXY znovu vrátí. Tentokrát navíc půjde o showcase night jeho labelu BEEF Records, v jejímž rámci společně se Schwa vystoupí DJs Pat Heart, Alex Neivel a především pak Australan s tureckými kořeny, DJ, producent, majitel syndeyského klubu Spice Cellar, vlastního labelu Reckless Records a bookingové agentury Murat Kilic, který kromě BEEF Records vydává také na renomovaném labelu Olivera Koletzkiho Stil Vor Talent a díky svému umu po právu patří mezi jedny z nejvyhledávanějších australských undergroundových producentů.
Start: 22:00, Special guest: Murat Kilic (AUS), DJs: Schwa, Alex Neivel, Pat Heart, Chill out: Vilem, VJ: Pexi, Vstup do 23:00 ZDARMA, poté 150 Kč.
Facebook

06. 05. Free Mondays live Vees
Rok po debutovém albu "Foe Dry" (X Production), které vyšlo na jaře 2012 na vinylu, představuje kapela Vees, indie-rock’n‘rollová tuzemská naděje, EP s názvem "Golden Preview". Tři nové skladby, které nabízí v digitální distribuci nejprogresivnější český hudební obchod Supraphonline zcela zdarma, kapela slavnostně pokřtí v pondělí 6. 5. v rámci Free Mondays v ROXY. Kapela představí i nový klip, který vznikl na prvním křtu EP "Golden Preview" v Českých Budějovicích pro singl Oh Mamma. Koncertu bude asistovat celá řada zajímavých hostů. Konkrétně se těšte na spřízněné kapelu Wild Tides, Cikála z Depakine Chrono, Sváču z Please The Trees, Andyho ze Sunflower Caravan a bubenickou show Wild Sticks. A aby toho nebylo málo, po koncertě se chystá afterparty s Vees DJs, po nichž s úderem půlnoci převezmou otěže DJs Kuba Kubicek a St. Claire.
Otevření klubu: 19:00, Live: Vees - křest EP Golden Preview, Support: Wild Tides, Hosté: Sváča (Please The Trees), Andy (Sunflower Caravan), Wild Sticks (bubenická show), Cikál (Depakine Chrono), Aterparty DJs: VEES DJs (do 24:00), Kuba Kubicek/Cubism, St. Claire, VJ: Spectravision37, Vstup ZDARMA!
Facebook

13. 05. Free Mondays live Lights Out! (RO)
Druhé květnové Free Mondays lákají do ROXY na hodně zajímavou a nadějnou rumunskou kapelku Lights Out!, která svou tvorbou připomíná např. taková jména jako Florence and the Machine nebo Esben and the Witch. Čtyřčlenná parta, která se dala dohromady začátkem roku 2010 v Kluži, vás dostane rockovými groovy a indie kytarami kombinovanými se zasněnou, lehce rozostřenou psychadelií a podmanivým vokálem zpěvačky Teo Retegan. Chybět nebudou ale ani zástupci domácí scény, konkrétně Niceland a The Libido, kteří se představí ve společném setu, jež bude mít náladou i žánrově velmi blízko k tomu, co dělají Lights Out! Těšit se navíc můžete také na nabitou afterparty, která bude patřit belgickému labelu Play a v jejímž rámci vystoupí trio belgických DJs Superdrums, Felix Cage a Exon Bacon, které doplní rezident klubové noci Flow Fatty M.
Otevření klubu: 19:30, Live: Lights Out! (RO), Support: Niceland/The Libido, Play Label Showcase DJs: Superdrums, Felix Cage, Exon Bacon, Fatty M, VJ: Zephid, Vstup ZDARMA!
Facebook

16. 05. Bruno Ferrari
Bruno Ferrari, výjimečná postava obskurního českého hudebního šoubyznysu vystoupí v ROXY 16.5. 2013. Bruno představí hlavně písně ze svého posledního alba Vaudeville, které je dosud nejkompaktnější sbírkou jeho ironického mixu generačního šansonu a osmdesátkového diska. Bruno Ferrari spolupracoval na svém posledním počinu s legendárním producentem Johnem Fryerem, který stál u zrodu prvních desek Depeche mode nebo Nine inch Nails. Nenechte si ujít Bruna Ferrariho - originální šperk mezi českými imitacemi. Jako host vystoupí elektro projekt My name is Ann a berlínská DJane Mz Sunday Luv.
Otevření klubu: 19:00, Live: Bruno Ferrari, Support: My Name Is Ann, Afterparty DJ: Mz Sunday Luv (DE), Předprodej Ticketpro 150 Kč + popl. nebo v NoD bez popl., na místě 200 Kč
Facebook

17. 05. Fritz Kalkbrenner live (DE) - Sick Travellin Tour 2013
Necelé dva roky po své tuzemské premiéře na noci Flow se do ROXY opět vrací mladší bratr hvězdného Paula Kalkbrennera Fritz. Tentokrát dorazí do ROXY v rámci letošního tour k novému albu "Sick Travellin'" a slibuje hodně výpravnou live show, během níž zazní nejen novinky, ale jistě i jeho starší pecky jako "Facing The Sun", "Wes" nebo "Right In The Dark". Dle aktuálních informací od Fritzova managementu se můžeme těšit na unikátní audiovizuální podívanou ale třeba také na to, že se Fritz úplně poprvé představí naživo také jako zpěvák. Fritz, který si společně se svým bratrem zahrál v dnes již kultovním snímku "Berlin Calling", odkud také pochází jejich hymnický song a ústřední skladba celého filmu "Sky And Sand", je sám o sobě zárukou prvotřídního hudebního zážitku. Když k tomu připočteme do nejmenších detailů vychytanou výpravu celé show, je nasnadě, že 17. 5. nás v ROXY čeká jedna z klubových událostí letošního jara, která potěší nejen příznivce techna, house či neo-soulu s nezaměnitelným popovým feelingem.
Start: 22:00, Live: Fritz Kalkbrenner (DE), DJs: Roman Rai & Fatty M, VJ: TXS, Předprodej Ticketpro a Ticketportal za 390 Kč + popl. nebo v NoD za 420 cKč bez popl., na místě 450 Kč
Facebook

24. 05. Music, Photos, Love! + Dave Owen (US) & Calculon (US)
Všichni fanoušci fajnového d"n"b by si měli v kalendářích výrazně zatrhnout datum 24. 5. Právě ten den si totiž v ROXY odbudou svou českou premiéru američtí d"n"b DJs Dave Owen a Calculon, kteří do Prahy dorazí v rámci svého mezinárodního turné a společně s ROXY a Shadowbox.cz oslaví první rok fotoreportů amerického fotografa Shadowboxu Rye Hallady. Kromě prvotřídního d'n'b nás tedy čeká také výstava fotek z těch nej d'n'b akcí uplynulého roku. Těšte se na super muziku, vynikající atmosféru i nějaká ta překvápka!
Start: 22:00, Special guests: Dave Owen (US), Calculon (US), DJs: 2K&Sweg, M4Y4, Blofeld, VJ: Quark / astraL d:VISION, Vstup do 23:00 ZDARMA, poté 100 Kč
Facebook

29. 05. WWW- křest alba "Atomová Včela"
Dlouho očekávaná třetí řadová deska WWW je konečně tady! Nese název "Atomová včela" a vychází dohromady jako CD a kniha textů WWW. Vydává opět label Bigg Boss. Na křest třetí desky WWW se můžete těšit do oblíbeného pražského klubu ROXY ve středu 29.5. Kromě nové desky očekávejte i starší tvorbu WWW ve speciální koncertní úpravě. Pro křest se plánuje také několik překvapení. Sledujte stránky klubu nebo biggboss.cz.
Otevření klubu: 20:00, Live: WWW - křest alba Atomová Včela, Support DJs: TBA, Předprodej Ticketpro 150 Kč+ popl. nebo v NoD bez poplatků, na místě 200 Kč
Facebook

Dále se v ROXY těšte také na:

10. 05. Drumanabass.cz Night
11. 05. GTFCKD - Street Dance Show & Live Musicians with DJs
15. 05. Conference 2013 - Caravan Palace (FR)
19. 05. Bring Me The Horzion (UK)
21. 05. Rebeka Karojord (NOR)
30. - 31. 05. Khamoro 2013


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY