Asif Kapadia točí dokument o Amy Winehouse

29.04.2013 13:18 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Amy Winehouse
© facebook interpreta
O drtivé většině opravdu úspěšných interpretů se po jejich smrti stále mluví, vychází reedice starých alb, vymetají se šuplíky a vydávají nikdy nezveřejněné nahrávky, záběry a současné hvězdy točí méně či více povedené remaky jejich písní. Prostě dělá se cokoli, co by mohlo potěšit fanoušky a zaplnit vyprazdňující se kasičky dědiců.

V neposlední řadě se také točí dokumenty. Do jednoho z nich se podle agentury AP pustil režisér Asif Kapadia. Bude o zpěvačce, která opustila tento svět před dvěma lety, Amy Winehouse. Slibuje ukázat nikdy nezveřejněné záběry zpěvačky, která jak žila, tak i zemřela. Příčinou úmrtí se stala otrava alkoholem. Dle soudního lékaře měla v době smrti v sobě 4,16 promile alkoholu.

Rodina zpěvačky uvedla, že již obdržela řadu návrhů na natočení dokumentu, ovšem teprve ten od Kapadii byl prvním, který se jim pozdával. Cílem je totiž natočit materiál s citem a bez hledání senzací. Kapadia již podobný snímek natočil o legendárním pilotovi formule jedna Ayrtonu Sennovi z Brazílie. Ten zahynul po nárazu do zdi v květnu roku 1994 při Velké ceně San Marina v Imole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY