Daft Punk překvapili Coachellu trailerem, který tajně zhlédli společně s návštěvníky

15.04.2013 08:05 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Daft Punk
© facebook.com
Jsou to ale lišáci podšití, ti Daft Punk! Jako by nestačil nedávný tajemný vzkaz posluchačům ohledně chystaného alba "Random Access Memories" (který ve finále neřekl takřka nic). A je tu další klukovina. Francouzské duo překvapilo návštěvníky festivalu Coachella téměř dvouminutovou upoutávkou k nové desce. A sledovali ji v civilu přímo v davu.

Jak informoval server Rollingstone.com, reakce posluchačů čekajících na nové singly Yeah Yeah Yeahs byla hysterická. Příznivci elektronické dvojice se vrhli do bujarého tance a kvapně vytahovali telefony s cílem zvěčnit unikátní moment festivalu. V záchvatu euforie si přitom ani nevšimli, že autoři právě oslavovaného videa si svůj dobře provedený kanadský žertík se zalíbením vychutnávají opodál ve VIP zóně.

Publikum nad trailerem s nadsázkou ztratilo smysly, ale co v něm vlastně bylo? Kromě party hic ve složení Guy-Manuel de Homem-Christo, Thomas Bangalter, Nile Rodgers a zpěvák Pharrell Williams roztáčející disko kouli v rytmu novinky "Get Lucky" je to především seznam spolupracovníků na čtvrté studiovce Francouzů. Závěrečné titulky videa potvrdily spekulace ohledně jmen Julian Casablancas a Pharrell Williams. Na "Random Access Memories" se tak potkají s průkopníkem italo-diska Giorgiem Moroderem, oskarovým skladatelem Paulem Williamsem, kytaristou Animal Collective zvaným Panda Bear, MC Chillym Gonzalesem, DJ Falconem a již zmíněným Nilem Rodgersem.

Daft Punk na znamení své lásky fanoušky provokují šifrovanými vzkazy - a ti jim je s chutí baští. Nic jiného jim ani nezbyde. Deska vychází pod novým labelem až 21. května a turné zatím neplánují. "Chceme veškerou pozornost zaměřit na moment vydání alba a nadšení z jeho poslechu. Nemyslíme se, že by turné bylo zásadním přínosem pro desku," uvedl pár pro Rolling Stone.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY