Rolling Stones zahrají v USA, Kanadě a londýnském Hyde Parku

04.04.2013 08:06 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

The Rolling Stones
© facebook.com/therollingstones
Rolling Stones konečně přestali napínat fanoušky a odtajnili své koncertní plány pro letošní rok. Na květen a červen naplánovali devět koncertů po Kanadě a Spojených státech a navrch přidali pro své evropské fanoušky vystoupení v londýnském Hyde Parku.

Turné nese oficiální název "50 And Counting" a odstartuje v Los Angeles. Jelikož místní Staples Centre využívají i hokejisté Los Angeles Kings a basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří budou hrát play off NHL a NBA, není ještě známo z důvodu možných kolizí termínů přesné datum úvodního koncertu. Další města, která valící se kameny navštíví, budou Oakland, San Jose, Las Vegas, Anaheim, Toronto, Chicago, Boston a Philadelphia.

Hlavním bodem těchto koncertů budou oslavy padesáti let existence této legendární kapely. Ty byly započaty už v loňském roce a jejich součástí už je výběrovka "Grrr!", průkopnický dokument "Crossfire Hurricane" nebo fotografická kniha "The Rolling Stones: 50". Toto turné patří k jednomu z nejočekávanějších v historii populární hudby. Fanoušky totiž navnadily loňské koncerty v Londýně a New Yorku, za které si kapela odnesla ocenění z NME Awards za nejlepší živou kapelu roku 2012.

"Loni jsme udělali pár dobrých koncertů v Londýně a New Yorku a bylo to tak dobře načasováno, že jsme si řekli, pojďme udělat něco víc. Je to dobrá show. Každý chce slyšet spoustu těch klasických věcí. Tu a tam je zastrčeno i pár hudebních drahokamů. Pódium je ve tvaru rtů. A je to opravdu dobrá zábava dostat se tak blízko publiku. Když hrajeme před lidmi, jdeme do toho na život a na krev," řekl Mick Jagger na oficiální facebookové stránce kapely#.

V londýnském Hyde Parku vystoupí Stouni v sobotu 6. července, týden po svém prvním účinkování na festivalu v Glastonbury.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY