Morrissey odmítá konec kariéry a potvrzuje koncerty v Americe

02.04.2013 10:14 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Morrissey
© facebook.com
Pokud se řadíte mezi Morrisseyovce nebo se hlásíte ke smithovskému kultu, jistě se vás po lékařském doporučení zpěvákovi ukončit kariéru zmocnila nejistota, ne-li panika. Smuteční šatstvo ale prozatím nechte ve skříni, hudební funus se odkládá na neurčito - a Morrissey potvrzuje další koncerty!

Podle serveru True To You přiveze v červnu svou show do Mexika, odkud zamíří do Chile, Brazílie, Peru a Argentiny. Třiapadesátiletý muzikant se nedávno od vstupu do hudebního důchodu nepřímo distancoval a svěřil se rádiové stanici Reactor 105,7 se smíšenými pocity: "Doporučili mi, abych raději s hudbou přestal, ale je to pro mě složité, protože tento způsob života je ve mně hluboce zakořeněný."

Ortodoxní vegetarián se od Nového roku potýkal s Barrettovým syndromem, krvácejícími vředy a naposledy s oboustranným zápalem plic, načež musel zrušit více než dvě desítky vystoupení. Mimoto odmítl nabídku spolupracovat na dvou chystaných britských televizních dokumentech o The Smiths.

Příznivce zaniklé manchesterské čtveřice před pár týdny potěšil její bubeník Mike Joyce, když na svůj twitterový účet pověsil unikátní demo kapely z roku 1983. "The Pablo Cuckoo Tape", jak zní název nahrávky, nabízí devět skladeb v původní kvalitě. Většina z nich se objevila o rok později na debutovém albu skupiny "The Smiths".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY