Mike Joyce zveřejnil unikátní nahrávku The Smiths z roku 1983

21.03.2013 10:50 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

The Smiths - The Pablo Cuckoo Tape
© exclaim.ca
Jak zněli The Smiths na sklonku své kariéry? Odpověď na tuto otázku nyní zarytým příznivcům osmdesátkové hudební ikony nabízí její bubeník Mike Joyce. Na svém twitterovém účtu zveřejnil raritní, třicet let starou nahrávku kapely "The Pablo Cuckoo Tape".

Ortodoxní fanoušci se tedy jednoduchým výpočtem dovtípí, že záznam rockeři pořídili ještě před debutem "The Smiths" z roku 1984. Demonahrávku natočili v manchesterském velkoobchodě s džínami Crazy Face patřícímu manažerovi Joeovi Mossovi, na čemž se podepsala kvalita zvuku. "Natáčeli jsme na magnetofon, který ležel ve zkušebně na zemi," vysvětluje Joyce.

Bezmála čtyřicetiminutový záznam, jehož tracklist naleznete pod textem, ale nevznikl mimoděk. The Smiths měli v plánu dát materiál producentovi chystaného debutu Troyovi Tateovi, aby měl na čem pracovat ještě předtím, než se formace usadí ve studiu. Nakonec producentské otěže ovšem převzal John Porter.

Tracklist "The Pablo Cuckoo Tape" je následující: You've Got Everything Now, Accept Yourself, What Difference Does It Make, Reel Around The Fountain, These Things Take Time, I Don't Owe You Anything, Hand In Glove, Handsome Devil, Miserable Lie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY