Muzikál kapely Lucie začíná nabírat konkrétní obrysy

28.03.2013 12:25 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Lucie
© franzen.sk
Lucie (na archivním fotu z roku 1989) pokračuje v přípravách svého vlastního muzikálu, který bude mít premiéru v Hudebním divadle Karlín 31. října. Režírovat ho bude Petr Novotný a hlavní role už mají své obsazení. V postavě Lucie budou alternovat Barbora Poláková (na internetu se proslavila písní "Kráva" a také politickým protestsongem "Sami", který nazpívala právě s Davidem Kollerem) a překvapivě i Emma Smetana, známá především díky moderování zpráv na TV Nova. O mužskou roli Daniela se podělí Václav Noid Bárta a David Kraus.

Umělecký ředitel Pavel Polák prozradil serveru idnes.cz, že s některými umělci stále jedná, proto nemůže ještě prozradit kompletní obsazení. Jisté je, že se v muzikálu představí Pavel Liška, Lukáš Vaculík a také Jiří Korn. K němu se váže jedna zajímavost, prozradil ji kytarista Robert Kodym: "Vybavuje se mi pradávná událost. 'Šrouby do hlavy' napřed nabízeli Jiřímu Kornovi, ale ten je odmítl. My jsme byli až třetí subjekt v řadě. Dodnes s písní máme úspěchy v rozhlase i televizi."

Libretista Tomáš Belko prozradil, že se v představení dostane na většinu hitů kapely, ale dojde i na spoustu méně známých písní. Samotný příběh rozhodně nebude biografií kapely. "Bude to vyprávění o lásce a o tom, že hledáme, jak utéct z přítomnosti, a osud z nás někdy dělá blbce. Při psaní jsem chodil běhat v rytmu Lucie. Vlastně tomu nechci říkat muzikál. Jde spíš o hudební představení, které nás bude všechny bavit. Když to klukům nezkazíme," řekl Belko a režisér Novotný ho doplnil: "Text je moc hezký. Kdyby se Tomášovi nepovedl, asi bychom tu teď všichni neseděli. Vydal ze sebe podobně fantaskní příběh, jaký cítíme z písní Lucie už několik desetiletí."

Samotná kapela se muzikálu nezúčastní ani herecky, ani hudebně. "My se jenom budeme snažit, aby živá kapela měla náladu, jakou Lucie vždycky měla a má. Objeví se v ní třeba Tomáš Marek nebo můj syn Adam," doplnil David Koller.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY