Andělé za rok 2012 znají své majitele, kapela Kryštof má album roku

16.03.2013 23:46 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Hudební cena Anděl
© facebook interpreta
V sobotu 16. března se v Praze rozdávaly ceny Anděl za rok 2012, tentokrát s podtitulem Czech music awards. Hudební hvězdy a akademici se sešli v Průmyslovém paláci, aby v přímém přenosu sledovali cestu zlatých sošek ke svým majitelům.

Večerem provázel Leoš Mareš a výsledky byly do posledních chvil překvapením - hlasovalo se přímo během vysílání. O jedné z udělovaných cen však bylo rozhodnuto už v loňském roce - 37934 platících fanoušků pasovalo desku Jaromíra Nohavici "Tak mě tu máš" na nejprodávanější titul uplynulých dvanácti měsíců.

Ceremoniál byl pestrý na vystoupení, všichni ocenění umělci během něj stihli zahrát některou ze svých písniček. To platí také pro Vojtu Dyka, zpěváka roku, i pro kapelu Kryštof, jež si odnesla hned dvě ceny. Akademie jejich album "Inzerát" označila za nejlepší loňskou desku a zároveň si formace odnesla Anděla v kategorii skupina roku. Šťastný může být i Boris Carloff, který si kromě žánrové ceny vysloužil i ocenění za videoklip k písni "Falling". Zpěvačkou roku se stala, i díky DVD "Pár míst...", Aneta Langerová.

Jednu z nominací proměnila i skupina Charlie Straight za skladbu "Coco". Objevem roku se pak stala formace Zrní, jejíž deska "Soundtrack ke konci světa" pánům vynesla nominaci i v kategorii skupina roku. Do síně slávy pak v závěru programu vstoupil Pavel Bobek. Kompletní přehled vítězů najdete pod článkem.

Přehled ocenění za rok 2012:

Zpěvák roku: Vojta Dyk
Zpěvačka roku: Aneta Langerová
Skupina roku: Kryštof
Objev roku: Zrní
Videoklip roku: Boris Carloff - Falling
Nejprodávanější album roku 2012: Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš (37934 kusů)
Skladba roku: Charlie Straight - Coco
Album roku: Kryštof - Inzerát
Síň slávy: Pavel Bobek


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY