Lenka s Kryštofem jsou nesesaditelní

12.03.2013 22:29 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

První příčky českých hitparád už začínají trochu nudit. Ano i tentokrát je v rádiích nejhranějším singlem "Everything At Once" zpěvačky Lenky a v prodejnách nejprodávanější album "Inzerát" kapely Kryštof. Nás spíše budou zajímat další pozice, kde se například objevují novinky Bastille a Lucie Vondráčkové.
Lenka - Everything At Once
© facebook interpreta
RÁDIA - Jak již bylo naznačeno, nejhranější skladbou je i nadále "Everything At Once" australské zpěvačky s českými kořeny Lenky. Mnohem zajímavější je ale hned druhé místo patřící americké zpěvačce Taylor Swift. Její hit "I Knew You Were Trouble" je u nás totiž zatím její nejúspěšnější písní vůbec (naposledy se výrazněji prosadila s písní "Love Story"). Třetímu will.i.amovi a Britney Spears jsem předvídal umístění na vrcholu, ale myslím, že o tuhle příležitost díky úspěchu Lenky už nejspíš přišli. Mimochodem, do top desítky se nově probojovaly singly od Avicii a Imagine Dragons.

Minulý týden nám byly představeny pouze tři novinky. Nejlépe dopadla čtyřčlenná formace Bastille, jejichž singl "Pompeii" z debutového alba "Bad Blood" se umístil na šedesáté deváté pozici. O něco hůře si vedla píseň kapely Petra Pečeného Doctor P.P. "Zdravý doktor", kterou najdete na osmdesátém šestém místě. Do třetice zde máme Katarínu Knechtovou s novým singlem z desky "Tajomstvá". Volba tentokrát padla na skladbu "Zločin" a najdeme ji na devadesáté páté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lenka - Everything At Once
  2. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  3. will.i.am & Britney Spears - Scream And Shout
  4. Olly Murs & Flo Rida - Troublemaker
  5. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  6. The Lumineers - Ho Hey
  7. Avicii vs. Nicky Romero - I Could Be The One
  8. Rihanna - Diamonds
  9. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  10. Imagine Dragons - It's Time

Top 100 RÁDIO 10/2011 - novinky:
69. Bastille - Pompeii
86. Doctor P.P. - Zdravý doktor
95. Katarína Knechtová - Zločin

Kryštof - Inzerát (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Nejprodávanější je opět Kryštof a vzhledem k tomu, že tento týden nás čeká předávání Cen Anděl, předpokládám, že je na vrcholu uvidíme i příští týden. Druhé místo patří novince fenoménu jménem Lucie Vondráčková. Kritiky se na ni sice hrnou ze všech stran (a přiznejme si to, většinou oprávněně), ale její početný zástup fanoušků na ni nedá dopustit. S její novinkou "Oheň" se určitě ještě několik týdnů v top desítce budeme setkávat, stejně jako se třeba setkáváme se třetím Jaromírem Nohavicou.

Deskou Lucie Vondráčkové ale seznam novinek (který najdete níže) teprve začíná. Devítka patří nové nahrávce Vlastimila Třešňáka "Alter ego" vycházející tři roky po předchozí desce "Němý suflér", s níž se tenkrát umístil pouze na čtyřicáté deváté pozici. O tři příčky níže najdeme Dido s novinkou "Girl Who Got Away", která sice získala především negativní kritiky, ale fanoušky spíše potěšila. A zmíním i nové album Jimiho Hendrixe "People, Hell & Angels" na osmnáctce. Tento geniální kytarista, mrtvý už skoro čtyřicet tři let, snad musí mít i v tom rockovém nebi čas natáčet, jinak si nedokážu vysvětlit onu pravidelnost, s jakou vychází stále další a další desky s nevydaným materiálem.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Inzerát
  2. new Lucie Vondráčková - Oheň
  3. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  4. Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away
  5. Tomáš Klus - Racek
  6. Adele - 21
  7. One Direction - Take Me Home
  8. ▼ Různí - Nespoutaný Django O.S.T.
  9. new Vlastimil Třešňák - Alter ego
  10. Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live At La Fabrika

TOP 50 Prodejní 10/2012 - novinky:
2. Lucie Vondráčková - Oheň
9. Vlastimil Třešňák - Alter ego
12. Dido - Girl Who Got Away
16. Různí - Taneční liga 147
18. Jimi Hendrix - People, Hell & Angels
27. Petr Muk - Spolu (Duety 1995-2013)
30. Hurts - Exile
40. Lordi - To Beasts Or Not The Beasts

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 10. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY