Tony Iommi napsal píseň na letošní Eurovizi

12.03.2013 09:44 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tony Iommi
© WireImage
Myslíte si, že legendární kytarista kapely Black Sabbath Tony Iommi nemůže mít nikdy nic společného s takovou show, jako je Eurovize? Od letoška už to neplatí. Pomůže totiž přinést také špetku rocku do této soutěže tím, že napsal rockovou baladu "Lonely Planet" pro kapelu Dorians, která zastoupí na letošním ročníku Arménii.

I když byl po prvním kontaktu Iommi veskrze skeptický, úspěchu spolupráce možná pomohly i zkušenosti z minulosti, které s touto zemí má. Arménie totiž byla v roce 1988 postižena rozsáhlým zemětřesením, po kterém zůstalo na pětačtyřicet tisíc lidí zraněných a více jak půl milionu lidí bez střechy nad hlavou. Iommi pomáhal při charitativních projektech a například i s Ianem Gillanem z Deep Purple natočil benefiční album.

"Poprvé jsem řekl, Bože, já fakt nevím. Zdálo se mi opravdu divné napsat píseň do Eurovize, je to totiž to, co obvykle nedělám. Ale pak jsem si řekl, mám hotovou rockovou baladu, tak ji tam pošlu. Háček je v tom, že jsem vždycky říkal, jen ne Eurovizi a nyní jsem toho účasten," řekl kytarista časopisu Rolling Stone.

Semifinále soutěže Eurovision Song Contest začíná 14. května ve švédském Malmö. A jak se zdá, letos nebude tato soutěž jen o mladých neokoukaných tvářích. Již jsme uvedli na našich stránkách, že Velkou Británii bude reprezentovat zpěvačka Bonnie Tyler.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY