Kryštof s Lenkou jsou počtvrté spolu v čele domácích žebříčků

06.03.2013 14:02 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

I do prvního březnového týdne vstupují domácí hitparády bez výraznější změny. První místa si čtvrtý týden po sobě drží australská zpěvačka Lenka (rádia) a kapela Kryštof (prodejny). Novinky tentokrát zastupují Anna K., Jake Bugg, Stromboli nebo Stratovarius.
Lenka - Everything At Once
© facebook interpreta
RÁDIA - Úspěšná jízda australské zpěvačky Lenky v českých rádiích pokračuje. Její album "Two" si asi koupil málokdo, ale singlu "Everything At Once" se daří a rádiovou hitparádu vyhrává už počtvrté. Tři týdny se v těsném závěsu na druhém místě drží will.i.am s Britney Spears a singlem "Scream And Shout", jemuž stále ještě prorokuji, že Lenku v některém z budoucích týdnů vystřídá. Třetí příčku si udržela Rihanna s úspěšnou skladbou "Diamonds", s níž se v top pětce pohybuje už neuvěřitelných patnáct týdnů. Špatně si nevede ani "Stay" s Mikkym Ekkem na devítce.

Novinek se nám v posledních týdnech objevuje celá řada, ale málokteré se v playlistech rádií udrží delší dobu. Jak si povedou ty z minulého týdne? Na padesáté třetí pozici startuje Anna K. s písní "Tamaryšek" z poslední desky "Relativní čas". Šedesátý čtvrtý je loňský britský objev Jake Bugg a singl "Lightning Bolt". Kéž by takových objevů hrála naše rádia víc. A když jsme u těch nováčků, sedmdesáté druhé místo patří novému projektu Jutty Ranx, za kterým se skrývají finský producent Jaakko Manninen a americký zpěvák a skladatel Justin Taylor. Jejich spolupráce u nás zastupuje skladba "I See You".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lenka - Everything At Once
  2. will.i.am & Britney Spears - Scream And Shout
  3. Rihanna - Diamonds
  4. Olly Murs & Flo Rida - Troublemaker
  5. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  6. Pink - Try
  7. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  8. The Lumineers - Ho Hey
  9. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  10. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven

Top 100 RÁDIO 9/2011 - novinky:
53. Anna K. - Tamaryšek
64. Jake Bugg - Lightning Bolt
72. Jutty Ranx - I See You
76. Marek Ztracený - Sex s ex
86. Debbi - You Take Me There
93. DJ Ross & Marvin - Baker Street
96. Shakira - Je l'aime a mourir

Kryštof - Inzerát (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Zatímco vydavatelé nás v poslední době obšťastňují řadou zajímavých desek, v naší zemi se prodává stále to samé (a všechno zajímavé se nejspíš stahuje). Jedničku má bez velkého překvapení Kryštof, zatímco druhé místo hlásí změnu. Jaromíra Nohavicu a jeho "Tak mě tu máš" vystřídali Nick Cave & The Bad Seeds s albem "Push The Sky Away". Největší změnou v top ten pak je bezesporu umístění Stromboli s reedicí klasické nahrávky "Shutdown" na deváté pozici.

Mezi dalšími novinkami najdeme s výjimkou Těžkeho Pokondra a jejich "14 nejhorších kousků" spíše tvrdší alba. Dvanáctí jsou finští power metalisté Stratovarius se čtrnáctou řadovkou "Nemesis", dvacátý první je slovenský rocker a finalista hudební soutěže Česko Slovenská SuperStar Miro Šmajda s druhou deskou "mirosmajda.com" (singl "White Black" je k poslechu níže) a třicátí druzí jsou britští heavy metalisté Saxon s jubilejním dvacátým studiovým albem "Sacrifice".

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Inzerát
  2. Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away
  3. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  4. Adele - 21
  5. ▲ Různí - Nespoutaný Django O.S.T.
  6. Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live at La Fabrika
  7. Tomáš Klus - Racek
  8. Pink - Try
  9. new Stromboli - Shutdown
  10. Andrea Bocelli - Passione

TOP 50 Prodejní 9/2012 - novinky:
9. Stromboli - Shutdown
12. Stratovarius - Nemesis
21. Miro Šmajda - mirosmajda.com
26. Těžkej Pokondr - 14 nejhorších kousků
32. Saxon - Sacrifice

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 9. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY