Kele Okereke coby spisovatel podruhé, tentokrát chystá román

07.03.2013 13:59 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Bloc Party - Kele Okereke
© last.fm
Sólovou hudební kariéru na chvíli pustil k ledu, s tou literární má, zdá se, velké plány. Kele Okereke z indierockové party Bloc Party si svůj publikační debut odbyl teprve před několika dny s knihou vlastních písňových textů "The lyrics of Kele Okereke". To ho ovšem neuspokojuje. "Myslím, že mým životním posláním je napsat román," míní liverpoolský rodák v rozhovoru pro magazín GQ.

Zájem o Okerekovu beletrii ale projde křtem ohněm ještě před vydáním zmíněné prózy. Zpěvák totiž v současné době dokončuje sbírku krátkých povídek, mezi nimiž nebude chybět autentický příběh o osudovém setkání nejmenovaného trenéra a jeho klientky. Odkazuje se přitom na spisovatele jako Jamese Baldwina nebo Breta Eastona Ellise, se kterým se ztotožňuje od puberty.

O útěku k peru nicméně neuvažuje: "Mojí prioritou jsou právě teď Bloc Party." Kapela se nyní nachází v Austrálii na turné k desce "Four", a že jejich semknutost není ohrožena, dokazuje práce na čerstvém ípíčku. Kdo ví, třeba zbrusu nové, ještě nevychlazené singly uslyší i návštěvníci letošního ročníku slovenské Pohody. Vzhledem k tomu, že některé tracky už prochází nahrávacím procesem, to rozhodně není vyloučené.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY