Češi stále chtějí s Lenkou všechno najednou

27.02.2013 09:01 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Již tři týdny nám z rádií nejvíc zní Lenka a její singl "Everything At Once", v němž se vyznává z toho, jak by ráda byla chytrá jako liška, statečná jako medvěd, volná jako pták, tichá jako myš... a to všechno najednou. V obchodech opět uspěl Kryštof hledající přes inzerát její stín.
Lenka - Everything At Once
© facebook interpreta
RÁDIA - Její album se u nás téměř neprodává, na její koncert v Praze před dvěma lety přišlo pouze pár zvědavců a málokdo bude vědět, o čem mluvíte, když zmíníte jméno australské zpěvačky Lenky (Lenka kdo?). A přesto minimálně jejímu singlu "Everything At Once" unikl málokdo. Kromě toho, že jej občas zaslechnete v telce v reklamě na Windows 8, se hraje ve vysokých rotacích na českých rádiích. Třetí týden po sobě udržel první místo a za sebou zatím nechává will.i.ama s Britney Spears i bývalou jedničku Rihannu. Novým soupeřem by brzy mohl být singl "Thrift Shop" od Macklemorea, Ryana Lewise a Wanze, který právě vtrhl do top desítky a je na deváté příčce.

A jaké novinky se objevily minulý týden? Nejprve je to na sedmdesáté deváté pozici britský popový zpěvák Conor Maynard se skladbou "Animal". Ta pochází z jeho debutového alba "Contrast" a vypomohl mu v ní rapper Wiley. Osmdesátý šestý je už šestý singl z Flo Ridova úspěšného alba "Wild Ones". Stejně jako v případě Conora, ani on nezůstal sám a pěvecky jej podpořila Jennifer Lopez. I do třetice je tady hudební dvojice. Na devadesátém osmém místě jsou to Pink a zpěvák Nate Ruess z formace fun. ve společné písni "Just Give Me A Reason".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lenka - Everything At Once
  2. will.i.am & Britney Spears - Scream And Shout
  3. Rihanna - Diamonds
  4. Train - 50 Ways To Say Goodbye
  5. Olly Murs & Flo Rida - Troublemaker
  6. Pink - Try
  7. The Lumineers - Ho Hey
  8. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven
  9. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  10. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble

Top 100 RÁDIO 8/2011 - novinky:
79. Conor Maynard feat. Wiley - Animal
83. Flo Rida feat. Jennifer Lopez - Sweet Spot
98. Pink & Nate Ruess - Just Give Me A Reason

Kryštof - Inzerát (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodejní žebříček už nějakou dobu stagnuje a změny jsou pouze minimální. Navíc první dvě místa (Kryštof a Jaromír Nohavica) jsou natolik neotřesitelná, že je nemohla zlomit ani novinka Nicka Cavea & The Bad Seeds "Push The Sky Away". Přesto oproti předchozí desce "Dig, Lazarus, Dig!!!", která byla nejvýše třináctá, je současné třetí místo úspěch. Dařilo se také hudbě z filmu "Nespoutaný Django", která si oproti minulému týdnu polepšila a je na sedmé příčce.

Bývalý penér Vladimir 518 udělal radost svým fanouškům a ještě než vydá novou desku, vypustil mixtape "Flashback", který je v naší hitparádě dvacátý čtvrtý. Mimo to se prodávala kompilace toho nejlepšího z nominací na letošní ceny Grammy a poprvé se výrazněji dařilo kapele Mumford & Sons. Ti si ze zmíněných cen odnesli gramofónek za album roku s nahrávkou "Babel" a jsou s ní u nás na čtyřicáté třetí pozici.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Inzerát
  2. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  3. Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away
  4. Tomáš Klus - Racek
  5. Karel Gott - Konec ptačích árií
  6. Andrea Bocelli - Passione
  7. ▲ Různí - Nespoutaný Django O.S.T.
  8. Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live at La Fabrika
  9. Adele - 21
  10. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by

TOP 50 Prodejní 8/2012 - novinky:
3. Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away
24. Vladimir 518 - Flashback
32. Různí - Grammy Nominees 2013
43. Mumford & Sons - Babel
45. Různí - Tekno 66

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY