Supraphon vydá k pětasedmdesátinám Petra Skoumala jeho dvě alba v reedici

01.03.2013 12:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Petr Skoumal
© supraphon.cz
Český hudební skladatel, zpěvák a textař Petr Skoumal oslaví 7. března 75 let a firma Supraphon mu jako dárek připravila reedici dvou jeho alb "…se nezblázni" a "Poločas rozpadu", které nyní vyjdou jako 2CD. Dvojalbum bude doplněno o bonusy - nikdy nevydané texty Ivana Wernische.

Období, kdy psal Skoumal desku "….se nezblázni", popisuje takto: "Držel jsem se tak trochu mimo svět. Občas jsem udělal nějakou hudbu pro divadlo, ale jinak jsem byl zalezlý ve studiu. Líbilo se mi být tam sám. Být trochu mimo reálný svět, který tehdy nebyl zrovna vábný. Sdíleli jsme podobné pocity s přáteli a kolegy - Pavlem Šrutem, Tondou Brouskem, který odjel pryč... Do značné míry to byl únik před realitou. Nikdo nepočítal s tím, že se poměry v dohledné době změní."

Jeho tvorba je známá hlavně díky dětským písním, z nichž mnohé v podstatě zlidověly (mj. večerníčky "Maxipes Fík", "Příběhy včelích medvídků" - viz video) a také díky mnohaleté spolupráci s Janem Vodňanským. Byl členem kapely ETC Vladimíra Mišíka a spolupracuje též s Michalem Prokopem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY