Iggy Pop a The Stooges vydají na konci dubna album "Ready To Die"

26.02.2013 18:44 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Iggy Pop
© Jakub Havlas / musicserver.cz
Nestárnoucí americký rebel Iggy Pop se svojí kapelou The Stooges vydá 29. dubna novou desku "Ready To Die". Informoval o tom na svém facebookovém profilu. Mimo jiné se na desce objeví i píseň "Burn, Job, Sex & Money".

Nahrávalo se v San Franciscu ve Fantasy Studios a produkci si vzal na starost James Williamson, navrátilec do sestavy The Stooges. Ten se ke kapele připojil znovu v roce 2009 po smrti Rona Ashetona. Za mixážní pult se posadil Ed Cherney, který se už dříve nechal slyšet, že jsou to staří dobří Stooges.

Iggy Pop ho doplnil, když se svým typickým způsobem otřel o kapelu kolem Billyho Corgana: "The Stooges nejsou žádní mizerní The Smashing Pumpkins, kde je plešatej chlap a kdokoli vedle něj. Netočí se kolem pódia, aby vydělali prachy a potom vypadli. Ne, takhle to nechodí. Chci říct jen jednu věc - The Stooges jsou opravdová skupina." Právě Corgan už je totiž posledním, kdo zbyl z originální sestavy The Smashing Pumpkins. Iggy Pop se svou formací samozřejmě vyrazí na turné, termíny ale zatím nejsou známy.

Šestašedesátiletý Iggy Pop žije se svojí ženou na Floridě v Miami a od roku 2010 je se svojí kapelou členem Rokenrolové síně slávy. Mezi jeho největší hity patří "I'm Passenger", "Lust For Life" nebo "I'm Bored".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY