Kryštof s Lenkou setrvávají v čele českých žebříčků

20.02.2013 08:30 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Po uplynulém týdnu opět zjišťujeme, že lidi z rádií (ať už chtějí či nechtějí) nejvíce slyší australskou zpěvačku Lenku a její windowsovský hit "Everything At Once" a nejraději v obchodech kupují nominacemi na Ceny Anděl ověnčené album kapely Kryštof "Inzerát". Více v pravidelném komentáři.
Lenka - Everything At Once
© facebook interpreta
RÁDIA - Skladbě "Everything At Once" zpěvačky Lenky by asi úspěch nikdo nepředvídal, přesto jej stačilo šoupnout do reklamy na Windows 8, nasadit do vysokých rotací v českých rádiích a najednou před ním nemáte jak utéct. Nakonec ale vlastně ani není proč a můžeme být jen rádi, že se čas od času i u nás uchytí alternativní pop. Otázkou je, kdo Lenku v dohledné době na prvním místě vystřídá. Dívaje se na druhou příčku, myslím, že se nám brzo na vrcholu objeví dvojice will.i.am a Britney Spears (především proto, že singl dobyl hitparády skoro ve dvacítce různých zemí).

Novinek se v uplynulém týdnu vyrojila hned celá řada. Nejlépe si vedl britský boyband One Direction, který vypustil již třetí singl z úspěšné desky "Take Me Home". Tentokrát padla volba na "Kiss You" a v našem žebříčku jej najdeme na padesátém osmém místě. Šedesátý šestý je vítěz jedenácté řady soutěže American Idol Phillip Phillips se skladbou "Home". Docela by mě zajímalo, jak dlouho bude trvat, než tohle jméno úplně zapadne. A ještě do třetice je tady americký rapper Flo Rida, který loni vydal album "Wild Ones", z nějž se u nás nejlépe vedlo singlu "Whistle" (první místo), nyní přichází s "Let It Roll" na šedesáté deváté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lenka - Everything At Once
  2. will.i.am & Britney Spears - Scream And Shout
  3. Rihanna - Diamonds
  4. Train - 50 Ways To Say Goodbye
  5. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven
  6. The Lumineers - Ho Hey
  7. P!nk - Try
  8. Alicia Keys & Nicki Minaj - Girl On Fire
  9. Olly Murs & Flo Rida - Troublemaker
  10. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay

Top 100 RÁDIO 7/2011 - novinky:
58. One Direction - Kiss You
66. Phillip Phillips - Home
69. Flo Rida - Let It Roll
74. Hadouken! - Levitate
75. Conor Maynard feat. Wiley - Animal
83. DJ Ross & Marvin - Baker Street
84. Fall Out Boy - My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)
85. Nicky Romero & Nervo - Like Home

Kryštof - Inzerát (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Úspěšné tažení kapely Kryštof nebere konce. Poté, co obsadili první pozice jak rádiového, tak prodejního žebříčku, odnesli si hned šest nominací na Ceny Anděl a jsou rozhodně nejžhavějším favoritem letošního ročníku. Mimo to se již podeváté objevují na pozici nejprodávanější desky, následováni "Tak mě tu máš" Jaromíra Nohavici a "21" Adele. Už by to ale chtělo, aby se objevily silnější novinky. Příliš dlouho se na vrchních místech žebříčku točí ta samá alba.

Novinek je skutečně málo a minulý týden se prosadily pouze tři tituly. Sedmnáctá příčka patří třídiskové kompilaci českých balad "50 důvodů proč mít rád", která uspěla díky Valentýnu. Pokud sestoupíme o dvě pozice dolů, narazíme na živou nahrávku Emeli Sandé "Live At The Royal Albert Hall". Třicátá druhá je kapela s ne zrovna vřelým vztahem k Valentýnu, neboť si říká Bullet For My Valentine. Jejich nejnovější dílo dostalo název "Temper Temper". Druhý singl "Riot" si můžete poslechnout níže.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Inzerát
  2. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  3. Adele - 21
  4. Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live at La Fabrika
  5. Andrea Bocelli - Passione
  6. Tomáš Klus - Racek
  7. Karel Gott - Konec ptačích árií
  8. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  9. P!nk - Truth About Love
  10. Helloween - Straight Out Of Hell

TOP 50 Prodejní 7/2012 - novinky:
17. Různí - 50 důvodů proč mít rád
19. Emeli Sandé - Live At The Royal Albert Hall +DVD
32. Bullet For My Valentine -'Temper Temper

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 7. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY