Brian May bude točit album s Tonym Iommim, navíc chrání jezevce v Anglii

20.02.2013 13:49 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tony Iommi
© PA
Legendární kytarista kapely Queen Brian May by rád natočil album s neméně známým členem formace Black Sabbath Tonym Iommim. Své záměry odhalil v posledním čísle časopisu Kerrang! Tam mu mohla řada kolegů a spoluhráčů pokládat různé otázky a jednu z nich mu položil právě Iommi:

"Kdy se dostaneme ke společné práci na našem album riffů? Jistě víš, o čem mluvím." Odpověď byla rychlá: "Já vím, o čem mluvíš, a jsem z toho velice nadšený. Nahrávání, o kterém mluvíš, sice mělo být tajné, ale já hádám, že tímto vyzrazením se nic nepokazí."

Navštívil totiž Iommiho studio a byl nesmírně překvapen z toho, jaké poklady tam našel. "Myslel jsem si, že by bylo skvělé udělat z těchto skladeb kompilaci. Záměrem bylo vydat tyto písně v nějaké formě tak, aby si z nich lidé mohli vyrobit své vlastní songy. Udělali by si vlastní písně, kde by jim Tony Iommi hrál na kytaru!" Časový harmonogram pro toto album vyzrazen ale nebyl.

Brian May se ale angažuje nejen v hudbě, ale i v otázce životního prostředí. Konkrétně se zajímá o záchranu jezevců, kterým se v současnosti nežije v Anglii dobře poté, co zemědělci v důsledku šíření tuberkulózy dostali povolení (pro začátek pouze v Gloucestershiru) tyto živočichy střílet.

Mluvčí organizace PETA Mimi Bekhechi o něm říká: "Ze svého boje za záchranu britských jezevců Brian May nikdy nevycouval. Šířil své poselství o soucitu pro zvířata prostřednictvím všeho co napsal, řekl, hrál, ba i dokonce nosil až do té doby, dokud si svět nesedl na zadek a nezačal poslouchat. Jeho houževnatost a neohroženost je inspirací pro mnoho lidí po celém světě."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY