Avicii a Nicky Romero slaví první britskou jedničku

18.02.2013 10:54 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Dva úspěšní DJové, Avicii a Nicky Romero, spojili síly na singlu "I Could Be The One" a hned je z toho britská jednička. A oslavuje se i v táboře kapely Foals, kteří také zaznamenali svůj doposud největší britský hitparádový úspěch, když se s albem "Holy Fire" umístili na druhém místě prodejního žebříčku.
Avicii feat. Nicky Romero - I Could Be The One
© facebook interpreta
Švédský DJ Avicii si své první hitparádové úspěchy odbyl se singly "Collide" (společně s Leonou Lewis) a "Levels", díky kterým si vytvořil docela solidní reputaci. Ale až když se k němu ve skladbě "I Could Be The One" připojil jeho nizozemský kolega Nicky Romero, přišel zatím největší úspěch v podobě britské singlové jedničky. Vítězové minulého týdne Macklemore a Ryan Lewis jsou tentokrát s "Thrift Shop" druzí, následováni novinkou amerického producenta Harryho Rodriguese (alias Baauera) "Harlem Shake".

Novinku najdeme i na šesté příčce, kde se se svým druhým singlem umístila zpěvačka Gabrielle Aplin. Po předělávce hitu "The Power Of Love" od Frankie Goes To Hollywood je tady s původní písní "Please Don't Say You Love Me", jež by měla nalákat na debutové album "English Rain" (na pultech obchodů se objeví 29. dubna). V uplynulém týdnu byl také úspěšný Bruno Mars, který si ze čtyřicátého šestého místa, na němž před týdnem debutoval se singlem "When I Was Your Man", polepšil na místo sedmé.

    Top 10 - singly:
  1. N Avicii feat. Nicky Romero - I Could Be The One
  2. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  3. N Baauer - Harlem Shake
  4. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  5. Disclosure / AlunaGeorge - White Noise
  6. N Gabrielle Aplin - Please Don't Say You Love Me
  7. Bruno Mars - When I Was Your Man
  8. Calvin Harris feat. Tinie Tempah - Drinking From The Bottle
  9. Emeli Sandé - Clown
  10. ▼ Bingo Players feat. Far East - Get Up (Rattle)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack (Bídníci)
© facebook interpreta
V prodejnosti desek se i nadále na vrcholu drží "Les Misérables: Highlights From The Motion Picture Soundtrack" a tuto pozici tentokrát ukradl kapele Foals. Ti ale nemusí být vůbec zklamaní, neboť umístění alba "Holy Fire" na druhém místě britského žebříčku je zatím nejúspěšnější v jejich historii (debut "Antidotes" skončil na třetím). Trojici doplňuje Emeli Sandé s debutem "Our Version Of Events", který před týdnem oslavil první výročí od vydání.

Na jedenácté příčce najdeme čtvrté album welšských heavy metalistů Bullet For My Valentine "Temper Temper". Oproti předchozím počinům sbírá novinka spíše negativní kritiky a podle BBC jim hrozí, že by si s novinkou mohli pokazit reputaci. To Richard Thompson, bývalý člen slavných Fairport Convention, své místo v hudební historii má už jisté a jeho čtrnáctou sólovou nahrávku "Electric" najdeme na šestnácté pozici. Nové album má v žebříčku také švédská zpěvačka Emilia Mitiku (možná si ještě někteří vzpomenou na její hit "Big Big World", který v roce 1998 vydala pod zjednodušeným jménem Emilia). Novinka se jmenuje "I Belong to You" a je na dvacátém druhém místě.

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack
  2. N Foals - Holy Fire
  3. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  4. Jake Bugg - Jake Bugg
  5. Mumford & Sons - Babel
  6. Fleetwood Mac - Rumours
  7. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  8. Biffy Clyro - Opposites
  9. Rihanna - Unapologetic
  10. Andrea Bocelli - Passione

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY