Gabriella Cilmi se v létě vrátí se třetí studiovkou

14.02.2013 11:36 - Martin Dušek | foto: facebook interpreta

Gabriella Cilmi
© last.fm
Pokud zapátráte v paměti do roku 2008, měl by se vám vybavit jeden hitů tohoto roku - singl s názvem "Sweet About Me" od Gabrielly Cilmi z jejího debutového alba "Lessons To Be Learned". Song vystoupal na vrchol mnoha hitparád a ani Česká republika nezůstala pozadu - několik týdnů byla skladba číslem jedna v hitparádě IFPI.

O této Australance žijící momentálně v Londýně jsme neslyšeli takřka dva roky. Naposledy se snažila uspět s baladou "Defender", která měla menší úspěch jen v Británii (40. místo), ale jinak hudební svět minula. Vše by se ale mělo změnit tento rok, kdy Gabriella Cilmi přijde se třetím studiovým albem, jež v těchto dnech dokončuje.

Kvůli dvouleté pauze ztratila interpretka na popularitě a letos se bude snažit vše dohnat právě třetí řadovou deskou. Na nový stále bezejmenný počin začala lákat hned začátkem roku 2011 promo songem "Vicious Love", ale pak na straně zpěvačky zavládlo dlouhé ticho. Jak ale vyšlo najevo, tato skladba bude jednou z dvanácti novinek na desce.

"Jak víte, jsem zaneprázdněna nahráváním nového alba, přesto se s vámi chci podělit o krátkou ukázku v dostatečném předstihu, než novinku vydám", uvedla zpěvačka a rozhovořila se i na téma neúspěchu poslední desky "Ten": "Poslední album bylo pro mě vlastně probuzení si uvědomit, v jaké pozici jsem. Musím se postavit na své nohy a nahrávat songy podle svého gusta."

A za posledním tvrzením si Gabriella skutečně stála, protože třetí album nahrála pouze se svými hudebními kamarády a do práce ve studiu si už nenechala nikým mluvit. Momentálně se řeší přebal nové desky, promo fotografie a vše by mělo být hotovo do léta, kdy chce Gabriella desku vydat. Čas ukáže, zda se na novince zpěvačka přiblíží k úrovni zesnulé zpěvačky Amy Winehouse, ke které byla Cilmi v minulosti často přirovnávána.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY