Nominace na Óčko hudební ceny 2012 jsou známy

12.02.2013 08:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Celeste Buckingham
© facebook interpreta
Nový formát Óčko hudebních cen se více než osvědčil. Diváky televizní stanice zřejmě navnadila možnost osobního předání ceny milovanému interpretovi nebo i skutečnost, že mohou dát hlas nepříliš známým umělcům. Využili toho, jak se ukázalo, velice zdatně.

V kategorii Zpěvák roku je v čtyřčlenné nominaci vyjma lamačů dívčích srdcí Martina Haricha, Vojty Dyka a Tomáše Kluse i Paullie Garand, rapper z Liberce, jinak zakladatel projektu BPM. Loni natočil album s názvem "V hlavní roli" a mimo rapu se věnuje i režii klipů, filmařině a produkci. U Zpěvačky roku takové překvapení není. Kvarteto Aneta Langerová, Tereza Kerndlová, Debbi a Tina je všeobecně už dobře etablováno, a tak se čeká napínavý boj o hlavní cenu.

Skupina roku je pro kapelu Kryštof další možností, jak zúročit kritiky oceňované album"Inzerát". Soupeřit s nimi budou Charlie Straight, Mandrage a Koblížc!. Další překvapení se objevilo v nominaci na kategorii Objev roku. Celeste Buckingham stejně jako Peter Bič Project netřeba sáhodlouze představovat, je tu ale ještě i popový zpěvák Voxel, vl.jm. Václav Lebeda, který momentálně boduje singlem "Superstar" a kapela z vln indie-rocku A-Banquet.

Nesmí chybět ani kategorie toho, na čem je založeno vysílání stanice - videoklipy. K výběru bylo opět mnoho možností a fanoušci nominovali Xindla X a "Štědrej večer nastal", duet Lippa s Debbi "Ležím v Tvé blízkosti", hit Ega s Robertem Burianem "Žijeme len raz" a jednu z mnoha hvězdiček talentových soutěží Martina Haricha se skladbou "Posledná pieseň".

Hlasovat pro své favority můžete na stránce ocko.tv nebo na jejím facebookovém profilu. Možná se na vás usměje štěstí a budete jedním (jednou) ze šťastných předávajících. Výsledky ankety oznámí TV Óčko ve svém vysílání v týdnu od 4. března.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY