David Bowie a Iggy Pop opět spolu a v Berlíně - ve filmu "Lust For Life"

15.02.2013 09:08 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Iggy Pop a David Bowie
© nme.com
Krátce po nadšené zprávě o pravděpodobném turné je tu David Bowie podruhé. Nyní ale jako hvězda stříbrného plátna. Britští producenti Altered Image se spolu s Egoli Tossell Film jali natočit životopisný film, zachycující jeho legendární berlínskou spolupráci s pankáčem Iggym Popem v sedmdesátých letech minulého století. Název je samozřejmě "Lust For Life".

Pamětníci jistě vzpomenou na magickou atmosféru sedmdesátkového Západního Berlína, kdy platil za platformu mnohých umělců, požitkářů i politických aktivistů. A právě bující undergroundová kultura silně poznamenala zvuk Popových nahrávek "Idiot" a "Lust For Life" a Bowieovy desku "Low", jejichž jména v režisérském počinu Gabriela Range dozajisté zazní. Scénáře se chopí Robin French. Při jeho tvorbě čerpal z četných zdrojů, včetně knižních biografií "Starman: David Bowie" a "Open Up And Bleed: Iggy Pop" spisovatele Paula Trynky.

Co bude pro někoho možná zklamáním, je, že oba protagonisty snímku "Lust For Life" hrát samotné neuvidíme. O kvalitě filmu ale Egoli Tossell nepochybuje: "[Lust For Life] nebude klasický rockový autobiografický film, nikdo na konci nezemře."

Motiv německého hlavního města sedmdesátých let užil David Bowie i v klipu ke zbrusu nové písni "Where Are We Now?", kterou na své webové stránky pověsil v den svých šestašedesátých narozenin.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY