Monkey Business vydávají novou studiovkou a vyjednou s ní na turné

10.02.2013 11:52 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Monkey Business - Happiness Of Postmodern Age
© facebook interpreta
Pro mnohé je třináctka nešťastné číslo, zdá se ale, že pro formaci seskupenou kolem ne zrovna prostovlasého Romana Holého to neplatí. Monkey Business totiž letos slaví právě třináct let od svého založení a svým fanouškům hodlají dát spoustu pěkných a překvapivých dárečků.

Tím hlavním a nejzásadnějším prezentem je nové album. Vyjde 8. března a ponese název "Happiness Of Postmodern Age". Posluchači najdou na desce jedenáct původních skladeb, jednu coververzi a jeden remix. Právě coververze znamená jedno z překvapení na albu. Joan Baez totiž propůjčila svůj hlas pro novou verzi své písně "Diamonds And Rust". "Joan Baez nám nazpívala party do tří písní tak úžasným způsobem, že jsme zcela zcepeněli. Je to velká osobnost a za to, že se zahodila s naším bezvýznamným souborem, jí patří velký dík," prohlásila nadšená kapela na konto slavné zpěvačky. Není to první známé jméno světového formátu, se kterým skupina kdy spolupracovala. Naopak, už jich začíná být slušná řádka. Kytarista Hiram Bullock, zpěvák Ashley Slater z Freak Powers či trubkař Fred Wesley rozhodně nepatří do druhé ligy hudebního showbusinessu.

Předzvěstí alba bude již příští týden vydaný singl "The Ferry Tales", jenž bude k mání na velkých portálech iTunes, MusicJet či SupraphOnline. Povětšinou je zvykem, že interpreti ke svým novým deskám natočí jeden nebo dva klipy. Monkey Business se jich ale rozhodli postupně natočit hned pět a zveřejňovat je budou v průběhu zbytku celého roku.

Tracklist alba "Happiness Of Postmodern Age" bude následující: Up To Speed Now, Your Girl Looked Like Bill Ward On The Cover Of Sabotage, Banging On The Drum, The Ferry Tales, Heartburn, German Party, Realistic Romantics, My First Daimler, Happiness Of Postmodern Age, Midlife Punk's Dilemma, Rockin' At The Lobby Bar, Diamonds And Rust, The Ferry Tales (Kraak And Smaak Boogie mix).

Předcházejících šest studiových alb kapely bylo oceněno mnoha soškami Akademie populární hudby a spoustou dalších hudebních cen. Skupina je populární díky svému vtipu i provokacím. K silným stránkám patří hlavně její živá vystoupení, kterých si i letos fanoušci užijí dosytosti. 1. března v Brně začne jarní koncertní turné, nový program ale bude kompletně ke slyšení až 23. května ve Žlutých lázních.

Štěstí postmoderní doby - Tour 2013 bude obsahovat tyto zastávky:

01.03. Brno - Fléda
02.03. Valašské Meziříčí - M klub
08.03. České Budějovice - Café klub Slávia
15.03. Kadaň - Orfeum
16.03. Karlovy Vary - Lidový dům
21.03. Litoměřice - Kulturní dům
05.04. Plzeň - Buena Vista Club
12.04. Ostrava - Hudební klub Barrák
13.04. Krnov - Kofola klub
17.04. Olomouc - U klub
18.04. Bratislava - Atelier Babylon
19.04. Česká Lípa - KD Crystal
20.04. Jablonec nad Nisou - Eurocentrum
27.04. Pardubice - Žlutý pes
03.05. Jaroměř - Bastion 35



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY