David Bowie možná vyrazí na turné

07.02.2013 16:42 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Earl Slick
© Getty Images
Kytarista Davida Bowieho Earl Slick navnadil skepsi propadající fanoušky uznávaného zpěváka. Obávali se totiž, že svého miláčka už nikdy neuvidí na pódiu. V rozhovoru pro web Spinner však prohlásil: "Je to něco podobného, jako když nahráváte. Nepřekvapilo by mě, kdybychom vyjeli na turné, a nepřekvapilo by mě, kdybychom na turné nevyjeli. Vím, že bych byl rád, kdyby se koncertní šňůra stala skutečností."

Producent alba Tony Visconti už dříve vzal všem věrným vítr z plachet, když prohlásil: "Je docela pevně rozhodnutý, že už nikdy živě nevystoupí... Jeden by řekl: 'Člověče, jak to všechno zahrajeme na koncertě?' A David by odpověděl: 'Nezahrajeme.'"

Slick se poté rozhovořil i o zvuku nové desky: "Je tam několik písní s náladou rockera, který přejíždí na turné od štace ke štaci, dalších pár věcí, o kterých by si někdo mohl říct, že znějí jako 'Dogs Diamond', ale jako obvykle je to celé hodně eklektické, takový typický Bowie. To znamená, že na albu je celá hromada opravdu cool věcí."

Bowieho bubeník Zachary Alford se k tématu zvuku alba vyjádřil pro Rolling Stone. "Je to určitě hodně rychlý materiál, který zní jako šedesátá léta a styl doo-wop. I když se přiznám, že si na mnoho písní už nevzpomínám. V květnu tohoto roku to budou dva roky, co jsme nahrávali, a já jsem od té doby nic z toho neslyšel. Doufám, že budu mít možnost si to brzy poslechnout. Pár písní mi připomnělo období 'Scary Monsters', protože znějí ostře a agresivně. Další píseň byla tak trochu do stylu country a jiná byla zase založená na bluesovém riffu, ale dostali jsme specifické pokyny neudělat z této písně typickou bluesovou nahrávku. A byly tam ještě dvě písně s nádechem Bo Didleyho."

Bowie šokoval fanoušky a média, když na své šestašedesáté narozeniny obnovil své webové stránky a po desetileté pauze vydal nový singl "Where Are We Now?". Zároveň i odhalil plány na nové album s názvem "The Next Day" vyjde v březnu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY