Už za pár dní v SaSaZu vystoupí všech sedm hudebníků nominovaných na cenu Apollo 2012.

03.02.2013 10:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Apollo 2012 flyer
© facebook interpreta
Pouhý týden zbývá do předání Ceny české hudební kritiky Apollo za rok 2012. Slavnostní večer, z nějž si jeden ze sedmi nominovaných hudebníků za své album odnese částku 60 000 Kč od Ochranného svazu autorského, sošku Apollo od výtvarníka Maxima Velčovského či poukaz na inzerci v hodnotě 50 000 korun na webu Musicserver.cz, se uskuteční již ve středu 6. února 2013 v pražském klubu SaSaZu.

V průběhu slavnostního ceremoniálu vystoupí všech sedm interpretů, jejichž alba, vydaná v rozmezí listopadu 2011 až listopadu 2012, byla na cenu nominována. Tedy Boris Carloff, Lenka Dusilová, Charlie Straight, Květy, The Prostitutes, Umakart a Zrní. Moderace slavnostního ceremoniálu, který bude od 20 hodin živě přenášet zpravodajský portál iDnes.cz, se ujme rapper James Cole.

Jednou z inovací druhého ročníku ceny Apollo bude vyhlášení interpreta, jehož si na stránkách hudebního festivalu Rock For People pro letošní ročník festivalu z nominovaných hudebníků vybrali sami jeho návštěvníci. Michal Thomes, ředitel Rock for People, který jméno interpreta v SaSaZu vyhlásí osobně, k tomu řekl: "Velmi oceňujeme kvalifikovaný výběr poroty cen Apollo. Každý z finalistů reprezentuje odlišnou tvář současné české hudební scény. Nemyslím, že v případě Rock for People skončíme u výběru jen jednoho z finalistů. Ostatně většina kritiky poctěných kapel a interpretů u nás už v minulosti odehrála výborné sety.“

Po skončení slavnostního večera bude v sále následovat afterparty, na níž se v premiérové audiovizuální performance představí DJ Friky Flink & Mark Freetchy se svým skvělým "VideoScratchLiveDrums" setem. VIP party pro hudebníky, porotce a další hosty z hudební sféry v SaSaZu lounge, jíž bude večer pokračovat, si vezme pod patronát DJ Mardoša z Tata Bojs.

Omezený počet vstupenek na předávání ceny Apollo 2012 je možno zakoupit v předprodeji v síti Ticketpro a na portálu Ticket On za velmi přátelskou cenu 150 Kč. Na místě se budou vstupenky prodávat za 190 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY