Třetí deska MGMT vyjde zřejmě v červnu. Bude houseová a ještě divnější

01.02.2013 14:15 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

MGMT
© last.fm
Od psychedelického dua MGMT a připravované třetí desce jsme se toho poslední dobou příliš nedozvěděli. Dobře, víme, jak se na jejich nové písně zatvářila anonymní černá kočka. (Vyděšeně.) A nyní pánové přihodili i datum vydání a odhalili zdroj inspirace. Podle časopisu Rolling Stone se američtí kudrnáči pochlubí studiovým albem číslo tři údajně už letos v červnu. A zírat prý budeme stejně jako výše zmíněná číča.

Dvojice Benjamin Goldwasser and Andrew VanWyngarden se totiž nechala slyšet, že připravovaná deska bude daleko divnější než Congratulations z roku 2010. Příčinou může být škála houseových nahrávek a tvorba elektronického předáka Aphexe Twina, na nichž kapela v poslední době prý značně ujížděla. "Nesnažíme se tvořit muziku, kterou každý identifikuje na první poslech," vysvětluje svůj záměr kytarista Goldwasser.

Jak se jim to daří, mohli zatím příznivci zhodnotit skrze singl "Alien Days". Živá premiéra skladby totiž proběhla již loni v dubnu. VanWyngarden prozradil i pointu singlového titulu - metafora vystihuje pocity, kdy "v hlavě parazituje vetřelec řídící myšlenky." V tanečnějším duchu se ponesou i skladby "Mistery Disease" a coververze šedesátkového hitu "Introspection" kultovního kytaristy Fainea Jadea.

Nutno poznamenat, že vznikající deska bude nejen zvukem, ale i duchem stoprocentně původní. Domovský label Columbia prý pár z Connecticutu nesvazuje požadavky ohledně zvuku nahrávky. "Nedělají si (Columbia Records) iluze, že bychom se hodlali protlačit mezi čtyřicet nejlepších kapel. Což je uklidňující," uzavírá téma VanWyngarden.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY