Do Roxy se chystají Paul Banks, Sascha Funke, John Cale, Skream a další

29.01.2013 20:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Paul Banks
© on-news.gr
Po bujarých oslavách příchodu nového roku se v lednu vše pozvolna vrací do normálu a je tedy pomalu na čase odhalit zajímavá jména, která v nedávné době přibyla do programu klubu Roxy a jejichž vystoupení by byla chyba propásnout.

Pro snazší orientaci tu máme přehled těch nejzásadnějších akcí, na něž se v Roxy můžete těšit v následujících týdnech a měsících! Rozhodně si je nenechte ujít a pečlivě si v kalendáři vyznačte uvedené koncerty!

1.2. - Shadowbox @ Roxy w/ Technimatic ( Komatic & Technicolor / UK)
Druhý letošní Shadowbox@Roxy a první se zahraničními hosty láká 1. února na ceněnou d'n'b dvojku Technimatic, tedy Technicolour a Komatic, která se společně představí v ČR vůbec poprvé. Jak Technicolour, tak Komatic platí na poli moderního d'n'b za absolutní špičku, což ostatně dokázali na svých předchozích sólových vystoupeních v ČR. Takhle dohromady to ale teprve bude pořádná pecka. Těšit se můžeme jak na sólo sety obou jmenovaných, tak na společný b2b set, během nějž pánové předvedou názornou ukázku toho, čím si vysloužili takové renomé.
Start: 22:00
DJs: 2K, Sweg, Anakin, Rudeboy, VJ: quark astraL d:Vision
Vstupné: Do 23:00 100 Kč, poté 170 Kč.
Facebook

5.2. - Paul Banks (Interpol, Julian Plenti, UK/US)
Po předloňské úspěšné tuzemské premiéře amerických post-punkerů Interpol na Open Air Festivalu v Panenském Týnci se k nám znovu chystá jejich frontman, kytarista a zpěvák Paul Banks. Tentokrát však nikoli pod hlavičkou své domovské kapely, ale aby českému publiku vůbec poprvé představil svůj sólový projekt s prozaickým názvem Banks. Stane se tak 5. února v pražské Roxy a prim bude hrát především Paulovo druhé sólové album "Banks", které vyšlo loni v říjnu na labelu Matador Records. Jako support navíc vystoupí jedna z nejzajímavějších brněnských kapel současnosti - čtyřčlenná parta Voodooyoudo!
Start: 19:00
Support: Voodooyoudo
Předprodej: Ticketpro a Ticketportal za 500 Kč (+ poplatky) nebo v NOD každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků.
Facebook

16.2. - Flow w/ Saschienne Live (Sascha Funke & Julienne Dessagne / GER)
Berlínského dje a producenta Saschu Funkeho zná téměř každý fanda kvalitní house music. Málokdo už ale ví o jeho novém projektu Saschienne, na kterém se podílí se svou životní partnerkou Francouzkou Julienne Dessagne. Jejich první společné album "Unknown" vyšlo v březnu 2012 na kolínském labelu Kompakt a získalo velmi slušný ohlas nejen u milovníků taneční hudby. Právě album "Unknown" by pak mělo být základem pro živé vystoupení Saschienne 16. února v Roxy, které bude zároveň jejich tuzemskou premiérou.
Start: 22:00
Resident DJs: Roman Rai & Fatty M, Chill out: TBA, VJ: TEXA (MIDI LIDI)
Předprodej: Ticketpro a Ticketportal za 100 Kč (+ poplatky) nebo v NOD každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků, na místě 150 Kč.
Facebook

28.2. - John Cale And Band (UK)
Spoluzakladatel legendárních Velvet Underground, hudební čaroděj, originální multiinstrumentalista a již po několik desetiletí jedna z nejinspirativnějších osobností hudební avantgardy - to je John Cale. Šarmantní sedmdesátník s obrovským charisma, který letos v říjnu vydal po sedmileté pauze zbrusu novou řadovou desku "Shifty Adventures in Nookie Wood", se po několika letech znovu vrátí do své oblíbené Prahy na samostatný koncert, v jehož rámci představí jak svou aktuální tvorbu, tak zásadní věci ze své bohaté diskografie. Stane se tak 28. 2. v klubu Roxy a už teď je jasné, že to bude zážitek z kategorie výjimečných!
Start: 20:00
Předprodej: Ticketportal a Ticketpro za 700 Kč (+ poplatky) nebo v NOD každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků
Facebook

4.4. - IAMX (UK)
Po necelých dvou letech se do Prahy znovu vrátí mezi tuzemskými fanoušky nadmíru oblíbený dekadentní ansámbl Chrise Cornera (ex-Sneaker Pimps) IAMX. Kapela proslulá frenetickými koncerty s prvky výmarského kabaretu a avantgardy, provokativními texty a hypnotickou hudbou plnou sexuálního napětí chystá v Roxy exkluzivní koncert, na němž představí zbrusu nové, v pořadí již páté řadové album "The Unified Field". V rámci jediného koncertu IAMX v ČR dojde samozřejmě ale i na staré známé fláky v novém zvukovém a vizuálním kabátě.
Start: 19:00
Support: TBA
Předprodej:Ticketportal a Ticketpro za 600 Kč (+ poplatky) nebo v NoD každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků
Facebook

26.4. - Skream & MC SGT Pokes (UK)
Jedenáct měsíců poté, co v Roxy řádil Benga, se do Dlouhé 33 chystá další z tria Magnetic Man, Bengův věrný souputník a jeden z dubstepových věrozvěstů Skream! Do Roxy navíc dorazí společně s ofiko MCm Magnetic Man SGT Pokesem, který je jedním z těch, kdo definoval styl vokálního provádění dubstepovou džunglí. Jak ale naznačuje aktuální Skreamova tvorba, můžeme od jeho setu v Roxy čekat nejen dubstep ale i třeba moderní house a další zajímavé žánrové fúze. Pro Skreama je totiž kromě talentu a hudebního citu charakteristická také touha po neustále progresi a reflektování nejmodernějších vlivů v taneční hudbě. V Roxxy se tedy 26. 4. můžeme těšit na hodně vizionářský večírek plný těch nejčerstvějších flákot a nespoutané energie.
Start: 22:00
DJs: TBA
Předprodej: Ticketportal a Ticketpro za 290 Kč (+ poplatky) nebo v NoD každý všední den od 16:00 do 20:00 bez poplatků, na místě 400 Kč.
Facebook

Dále se v Roxy těšte také na:

27. 02. Modestep (UK)
02. 03. Goose (B)
08. 03. Kaizers Orchestra (NOR)
21. 03. Reflex Cannabis Cup w/ DJ Featurecast (UK)
01. 04. Free Mondays live Action! Attention! (ISR)
13. 04. Hell Party
24. 04. Imagine Dragons (USA)
15. 05. Caravan Palace (FR)
17. 05. Fritz Kalkbrenner Live (GER)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY