Zimní verze festivalu Rock For Church(ill) přiveze londýnské Dub Pistols

23.01.2013 09:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dub Pistols
© facebook interpreta
Hudební festival Rock For Church(ill) zkracuje fanouškům čekání na příští ročník a chystá zimní klubovou verzi, která proběhne 28. února v pražském Lucerna Music Baru. Můžete se těšit na rozjetou londýnskou partu Dub Pistols, která mixuje elektronickou taneční muziku s reggae a hip hopem, talentovaného zpěváka Uceeho s doprovodnou kapelou Flavour Band složenou z muzikantů United Flavour a do třetice reggae-popovou bandu The Spankers, která se na podzim vrátila z úspěšného turné po Brazílii.

"Minulý ročník Rock For Church(ill) se povedl na výbornou a od návštěvníků jsme dostali spoustu skvělých ohlasů. Rozhodli jsme se jim poděkovat za přízeň a pozvali jsme znovu Dub Pistols, kteří byli návštěvníky vyhlášeni nejoblíbenější kapelou festivalu. Ucee & Flavour Band u nás letos předvedli výbornou show, žánrově k Dub Pistols sedí, takže volba druhého účinkujícího byla jasná. Tyto dvě kapely jsme doplnili o The Spankers, kteří jsou i díky zahraničním zkušenostem rok od roku lepší," říká za organizátory Kamil Šír.

Dub Pistols založil v roce 1996 nestárnoucí frontman Barry Ashworth. Ačkoliv kapela vystupuje v elegantních oblecích, nečekejte žádnou partu usedlých Angličanů. V Lucerna Music Baru předvedou svoji našlápnutou show, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat. Ne nadarmo obdrželi od časopisu DJ Magazine cenu Nejlepší koncertní kapela roku 2011. V loňském roce vydali Dub Pistols v pořadí již páté album "Worshipping The Dollar" a kromě natáčení svých vlastních desek se podíleli také na soundtraccích k filmům "Blade II", "Bad Company" a vydali remixy písniček od Limp Bizkit, Mobyho a dalších.

V písničkách a energickém projevu zpěváka s egyptsko-tuniskými kořeny jménem Ucee se snoubí reggae, dancehall a soul. Ucee vydal loni na jaře povedenou sólovou desku "International Call", kterou pokřtil v zaplněném Lucerna Music Baru. Ucee za svou kariéru odehrál více jak čtyři sta koncertů po celé Evropě a v severní Africe a vystupoval vedle takových jmen, jako jsou Tarrus Rilley, Gentleman, Alborosie, Selah Sue a další. Naživo ho doprovází skvělí muzikanti z kapely United Flavour pod jménem Flavour Band.

Kapele The Spankers hrající energický reggae-pop-ska vévodí medový hlas charismatické zpěvačky Sisy Feherové. The Spankers vystupují pravidelně na předních českých festivalech a v roce 2011 a 2012 absolvovali úspěšné turné v Brazílii. Za desku "Boom! Bang! Pow! You Know…" obdrželi nominaci na žánrové ceny Anděl 2010.

Vstupenky na zimní Rock For Church(ill) jsou v předprodeji za 330 Kč na pokladně Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim navýšené o poplatky prodejce. Vstupenky můžete pohodlně zakoupit online přímo na webu klubu a Facebooku. Cena na místě bude 400 Kč. Festival Rock For Church(ill) proběhne letos 30. - 31. srpna v severočeském Vroutku. Prvními potvrzenými kapelami jsou Che Sudaka ze Španělska, Pražský výběr, Tata Bojs a Prago Union + Livě Band. Pořadatelé uvolnili do prodeje první várku vstupenek za 500 Kč, které jsou k dispozici do 28. února. Seznam předprodejních míst najdete na www.rfch.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY