Christina zpívá španělsky, pro fanoušky?

03.12.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Christina Aguilera vydala své debutové bezejmenné album již poměrně dávno, dále vydala vánoční desku, singl s coververzí hitu "Lady Marmelade" a mezi tím vším stihla dát dohromady španělsky zpívané album "Mi Reflejo", které vyšlo znovu ve speciální verzi (s bonusovými remixy), jejíž recenzi si právě můžete přečíst.
3/10

Christina Aguilera - Mi Reflejo (New Edition)

Skladby: Genio Altrapado, Falsas Esperanzas, El Beso Del Final, Pero Me Acuerdo De Tí, Ven Conmigo (Solamente Tú), Si No Te Hubeira Conocido, Contigo En La Distancia, Cuando No Es Contigo, Por Siempre Tú, Una Mujer, Mi Reflejo, Falsas Esperanzas (Dance Radio Edit), Falsas Esperanzas (Tropical Mix), Pero Me Acuerdo De Tí (Remix), Ven Conmigo (Solamente Tú) (Karaoke Version)
Celkový čas: 56:02
Vydavatel: BMG
Christina Aguilera je mladá dívnka, která soupeří třeba s Britney Spears o to, která z nich bude úspěšnější. Christina oproti Britney disponuje lepším hlasem, v některých skladbách šlape na paty Mariah Carey. Myslím si, že časem ji trumfne a bude tady nová hvězda s úžasným hlasem. Již první singlíky z debutového alba jako "Genie In A Botle", "What A Girl Wants" nebo "I Turn To You" udělaly své a nová hvězdička byla na světě. Pak přišly různé nabídky, ať už natočení vánočního alba, španělsky zpívané nahrávky nebo duetů, třeba s Ricky Martinem. Posledním zářezem do hitparád je její účast na singlu s coververzí hitu "Lady Marmelade" z filmu "Moulin Rouge".

"Mi Reflejo" je španělsky zpívaná deska plná latinských rytmů a v tomto kabátku je to fajn pohoda. Škoda jen, že nosným materiálem jsou skladby z debutového alba, které byly přezpívány do španělštiny, i když obahuje i několik nových písní. Ale v podstatě nic nového pod sluncem, vydavatel si řekl, oslovíme španělsky mluvící fanoušky a basta. Nevím, jak taková taktika může fungovat, ale asi funguje. "Mi Riflejo" je vcelku povedené, nejlepší jsou jako obvykle pomalé skladby, jako je třeba "Pero Me Acuerdo De Ti" nebo "Contigo En La Distancia", kde dostává větší prostor rozsah hlasu Christiny.

Bonusy této nové edice jsou remixy, které přetvořily latinu opět nazpět do vln tanečního popu, což je bezduchý výplod fantazie, nevím koho. Přeci to mám být latinou ovlivněné album. Takže příjemný pocit letní pohody je pryč a dýchá na vás chladný a strojový pop, který si párkrát pustíte na diskotéce a to bude vše. Pak již tyto bonusy vypustíte, protože sejdou s dobou a bude tu něco nového, co bude více in. Snad jen "Tropical Mix" písně "Falsa Esperanzas" si v sobě ponechal trochu toho původního latinského nádechu.

Fanouškům Christiny Aguilery nezávidím, doma mají debutové album, teď je tady jeho španělsko-latino verze a ta má ještě novou edici s remixy navíc, tak nevím, jestli je dobré mít doma třikrát skoro to samé. No, to si musejí vyřešit sami. Pokud máte jen desku "Mi Reflejo", možná jste na to vyzráli, latina teď hýbe světem, tak si to užívejte!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY