Vojta Dyk je vskutku na roztrhání

08.12.2012 18:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vojta Dyk
© Access production
Vojta Dyk se pomalu ale jistě stává velkým fenoménem na tuzemské umělecké scéně. V hudbě je velmi úspěšný s domovskými Nightwork, ale teď udělal další krok k všeobecnému respektu novým albem v duchu jazzu a swingu, které natočil s B-Side bandem. Dokonce i Karel Gott označil tuto desku jako jeden z nejpřekvapivějších počinů posledních let.

Vzestup popularity Vojty Dyka dokazuje nejen to, že je velmi často v bulvárním tisku, ale také třeba, že za poslední tři roky nevypadl z první pětky Českého slavíka. Nyní ale není jenom opravdovým hudebníkem, ale dokonce hudebníka ztvárňuje i na filmovém plátně, kde přijal nabídku zahrát si ve filmu "Revival", kde bude hrát syna valašskému králi Bolku Polívkovi. Syn v Dykově podání hraje ve filmu ve fiktivní kapele Smoke, která je páteří celého filmu. To, že obsazení filmu je hvězdné, dokazuje účast Karla Heřmánka, Zuzany Bydžovské, Miroslava Krobota a dalších českých známých hereckých es.

Tento film se sice v kinech objeví až napřesrok, ale Vojtu Dyka jeho fanoušci a hlavně fanynky mohou vidět na prknech činohry Národního divadla. Umělec je vskutku hyperaktivní, protože při tom všem se ještě společně se svou přítelkyní Tatianou Wilhelmovou těší na narození potomka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY