Hithit.cz je místem, kde se plní sny

30.11.2012 09:42 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hithit
© facebook interpreta
Všichni si chtějí plnit své sny a pro ty, kteří své sny myslí opravdu vážně a jdou nekompromisně za nimi, je tu nový crowdfundingový portál Hithit.cz. Tento web začal v tuzemsku fungovat ve středu 21. listopadu a stojí za ním producent Aleš Burger, ředitel softwarové společnosti Norbert Nagy, softwarový architekt Pavel Müller a bývalý novinář Pavel Eichler. Oslovili několik muzikantů, umělců, malířů, filmařů či programátorů s cílem dát dohromady web, který bude stejně úspěšný jako jejich americký vzor, internetová stránka Kickstarter.com. Na začátku této namáhavé, ale smysluplné cesty se jim snaží pomoci i musicserver.cz jakožto mediální partner projektu.

Reklamní slogan webu "Lidi+internet. Hotovo." je všeříkající. Je to platforma, na které se má sejít skupina lidí, která má svou mladou krví, umem a cíli posunout svět kupředu. "Naším cílem je pomoct na svět zajímavým věcem, filmům, muzice, hrám, aplikacím, projektům, které by jinak skončily v šuplíku jen proto, že jejich tvůrce není dobrý obchodník," říkají Aleš Burger s Pavlem Eichlerem, kteří jsou ve struktuře Hithit.cz Lovci projektů.

Mezi pilotní projekty v kategorii hudebních patří Tata Bojs, kteří si ke svým pětadvacetinám chtějí nadělit turné se speciální scénou, dále zpěvák Xavier Baumaxa, který chystá novinkové dvojalbum "Dawntempo", nebo například nejúspěšnější revival Beatles na světě The Backwards, který by rád připravil multimediální show v Praze.

K těm mimohudebním patří například známí lyžaři Ondřej Bank, Tomáš Kraus a Robin Kaleta, kteří se chtějí vydat za sjezdařskými dobrodružstvími a natočit o tom film, či známý pražský tatér Musa, který na jaro 2013 připravuje první výstavu svých maleb. Pokud se chcete dozvědět více, všechny podrobnosti najdete na www.hithit.cz nebo na facebooku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY