Jeden z nejlepších rockových kytaristů světa Slash se vrátí do Česka

27.11.2012 23:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Slash - Apocalyptic Love
© facebook interpreta
Slash, bývalý sólový kytarista kapely Guns N' Roses a jeden z nejoceňovanějších světových hráčů na tento nástroj, zahraje 11. února 2013 ve Velkém sále pražské Lucerny. Do Prahy přijede se zpěvákem Mylesem Kennedym a s doprovodnou kapelou The Conspirators (Brent Fitz, Todd Kerns, Frank Sidoris) v rámci turné k sólové desce "Apocalyptic Love", která vyšla v květnu 2012.

Do Guns N' Roses, kteří byli letos uvedeni do Rock'n'rollové síně slávy, vstoupil tento kytarista s typickým cylindrem na hlavě krátce po založení skupiny v roce 1985. Brzy se paralelně s raketovým úspěchem kapely vypracoval na světovou kytarovou špičku a přiblížil se svým vzorům Jimmy Pageovi a Jimi Hendrixovi. Vedle nich také v roce 2007 dostal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. V srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob, dle webu Gigwise se umístil na jedenadvacátém místě v seznamu padesáti nejlepších kytaristů všech dob a magazín Rolling Stone ho zařadil v roce 2011 mezi sto nejlepších kytaristů všech dob na pětašedesáté místo.

Po odchodu z Guns N' Roses uprostřed 90. let minulého století založil Slash několik kapel, koncertoval s mnoha dalšími muzikanty a hostoval na nespočtu nahrávek – mimo jiné například s Michaelem Jacksonem v hitu "Black Or White", Rayem Charlesem, Steviem Wonderem, spolupracoval s režiséry jako Quentin Tarantino nebo Darren Aronovsky a stal se také hlavní postavou počítačové hry "Guitar Hero III: The Legend of Rock". Naposledy hrál Slash u nás v pražské Tesla Areně v roce 2010.

Vstupenky jsou v prodeji od 28. listopadu v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY