Podívejte se na "Doom And Gloom" Rolling Stones

26.11.2012 10:03 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

The Rolling Stones - Doom And Gloom
© facebook interpreta
Ke svému padesátiletému výročí si pánové z Rolling Stones nadělili kompilační desku "Grrr!" obsahující nejzásadnější skladby, které ve své kariéře nahráli. Málokdo ale doufal i v nový materiál, neboť Mick Jagger i Keith Richards se před lety zařekli, že na ničem novém už pracovat nebudou. Naštěstí tu máme novinky hned dvě a obě stojí za to. Kromě "One More Shot" je to skladba "Doom And Gloom" a video, které veteráni rock'n'rollu ke druhé jmenované natočili, překvapilo nejednoho fanouška. Vyjmenovat všechny, řekněme, skandální obrazy, by zabralo na samostatný článek, ale jako dostatečný příklad snad poslouží vybuchující hlavy, nespoutané násilí, zombie i všudypřítomná nahota.

Režie se ujal švédský režisér Jonas Åkerlund, který už natočil jiná, obdobně kontroverzní videa kapelám Rammstein ("Pussy"), The Prodigy ("Smack My Bitch Up") nebo Smashing Pumpkins ("Try, Try, Try"). Na svědomí má ale i klipy pro Madonnu, Lady Gaga, Pink či Roxette. Na aktuálním singlu Rolling Stones se ale vyřádil opravdu znamenitě a divák jen nevěřícně čeká, co mu nabídne další zvrácená scéna.

U švédských umělců ještě zůstaneme. Krom Åkerlunda se na videu podílela i herečka Noomi Rapace ("Prometheus", trilogie "Millenium"), která si zde zahrála docela odvážnou roli. Rolling Stones v novém videoklipu nejen hudebně přesvědčili, že stále ještě mají co říct a že pořád dokážou rozvířit mainstreamové vody.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY