Američtí Imagine Dragons se představí i Česku

28.11.2012 09:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Imagine Dragons
© archiv
Indierockový kvartet Imagine Dragons se vydává na mezinárodní turné a zavítá při něm i do pražského klubu Roxy 24. dubna 2013. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketpro.

Čtyřčlenná kapela se do Česka zavítá představit úplně poprvé. V názvu kapely, vybízejícím k představování draků, se skrývá anagram, o jehož přesném původu neví nikdo jiný, než sami členové kapely. Imagine Dragons pochází z třpytivého Las Vegas, hudebně jsou na pomezí sympatického indie rocku, hip hopu i elektroniky - jejich skladby o démonech ("Demons"), času ("It’s Time") nebo krvácení ("Bleeding Out") nejsou žádnými krváky, spíše energickými baladami o životě. A kde jinde na ně brát inspiraci, než ve Vegas!

"Napsal jsem 'It’s Time' v dost přechodném období," vzpomíná Dan Reynolds, bubeník a zpěvák Imagine Dragons. "Všechno šlo blbě. Chtěl jsem se rozhodnout, co dál se životem, jestli dělat hudbu profesionálně - dělal jsem těžký rozhodnutí o tom, kdo jsem a budu. Celou skladbu jsem napsal v kuchyni, podupával si, tleskal. Nenapadlo mě, že píšu hitovku, prostě jsem psal to, co pro mě bylo zrovna důležitý." Najít rovnováhu mezi jistotou a riskováním je v jádru tou hlavní hnací silou zvuku Imagine Dragons - a je také odrazem města, které nazývají domov. "Naše kapela by bez Las Vegas vůbec neexistovala - je to skvělé místo pro umělce, kteří se chtějí něco naučit."

"Jsme moc rádi, že můžeme podpořit mladé, perspektivní umělce, kteří se teprve derou na povrch. Jejich producentem je stejný chlapík, který světu představil např. Eminema, Paramore nebo Rihannu. Koncert Imagine Dragons bude skvělá energická show - všichni se už těšíme, co si na nás v dubnu tito draci z Las Vegas připraví," řekl jeden ze zástupců pořádajících Fource Entertainment.

Tak ještě jednou: Úplně první koncert lasvegaských draků Imagine Dragons se koná 24. dubna v pražském klubu Roxy. Vstupenky v síti Tickepro seženete za 440 Kč od 23. listopadu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY