Návrat londýnských rockerů

29.11.2012 17:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Placebo se po veleúspěšné minulé řadovce "Battle Of The Sun" na chvilku odmlčeli. Ale ne nadlouho. V říjnu jim vyšlo nové EP "B3", které je předzvěstí nové plnohodnotné desky. Pánové to však budou mít těžké, musí totiž minimálně obhájit kvalitu minulé nahrávky, aby své fanoušky nezklamali.
8/10

Placebo - B3

Skladby: B3, I Know You Want To Stop, The Extra, I Know Where You Live, Time Is Money
Vydáno: 8.10.2012
Celkový čas: 24:23
Vydavatel: Universal
To, co dělá indierockové Placebo výjimečným, je zvláštní a nezapomenutelný vokál Briana Molka (i když jeho vzhled je také opravdovým zážitkem), práce s atmosférou a barvitými aranžemi. Ani na aktuálním EP o tyto pozitiva jejich tvorby nepřijdeme. Všech pět skladeb je opět zabaleno do mírně elektronického hávu a kromě čtyř původních písní tu najdeme i jeden cover od skupiny Minxus.

Úvodní titulní "B3" je opět famózním tanečním hitem, kterému dominuje jak výrazný vokál Briana Molka, tak basové a kytarové linky podtrhnuté elektrickými efekty. Opravdu povedená záležitost, která kapele ostudu neudělá a na koncertě i u přehrávače roztančí nejednoho posluchače. Druhý cover "I Know You Want To Stop" je zajímavě zpracovaný, ale osobně se mi styl Placebo k této písni moc nehodí. To následující klidná "The Extra" je skutečným pohlazením po duši a člověk se až diví, kde ty nápady pořád berou. Skladba má výrazný hypnotický feeling a Molko v ní opět dokazuje, jak skvělý a pro kapelu nepostradatelný zpěvák to je.

Ani "I Know Where You Live" není špatná a závěrečná "Time Is Money" se svými sedmi a půl minutami je důstojným zakončením velice zdařilého EP, proti kterému nelze vznést jediné špatné slovo. Namísto očekávané vaty, která by vyplnila místo k titulnímu hitu, jsme se dočkali vyrovnaného díla s pestrým sortimentem výborných skladeb. Z kapely je cítit energie a výměna postu bubeníka jí evidentně také pomohla. Teď už se jen těšme na očekávané sedmé nové plnohodnotné album, které by dle všeho mělo vyjít v březnu následujícího roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY