Podívejte se na dva nové videoklipy Jamese Cola, LA4 a Mikea Trafika

12.10.2012 14:30 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

James Cole, LA4, Mike Trafik - Nadzemí
© facebook interpreta
Přes léto se toho příliš mnoho na české hiphopové scéně nedělo. Nevycházely žádné zajímavé desky, v rádiích jsme byli vystavěni ataku "Žijeme jen raz" od slovenského Ega. Zpestřením bylo alespoň ípíčko "Nadzemí", kterému se však nedostalo dostatek pozornosti, což je škoda, protože jde o nadprůměrnou nahrávku. Bylo nahráno trojicí hiphoperů - rappery Jamesem Colem a LA4 a hudebním producentem Mikem Trafikem. Koncem minulého roku byl uveřejněn první videoklip k titulní skladbě "Nadzemí". A nyní jsme se dočkali rovnou dvojice klipů!

O první videoklip, tedy z EP v pořadí už vlastně už druhý, se postaral Pavel Raev a vznikl ke skladbě "Proč je to kak". Podíváme se v něm do pracovního prostředí na zdeptané zaměstnance. Černobílé zpracování je příhodné.

Další video vzniklo ke skladbě "Sítě" a na starost si ho vzal Diom, který je známý spíš z labelu Hypno 808. Natáčelo se na statku, takže nechybí dobytek, traktory, sláma a vše, co ke statku patří. Ačkoliv takové prostředí tematicky příliš nezapadá, z oficiálních zdrojů má videoklip představovat "jakousi antitezi k prvnímu, jemnému i českou zoufalostí prosycenému videu a je pomníkem rozdováděnému rapovému buranství". Mnozí namítají, že je videoklip velmi podobný nedávnému vizuálu od MAAT k "Redneck music", nicméně je to jen shoda náhod.

A jak zní celkové resumé? Videoklipy v sobě sice neskrývají žádnou velkou ideu, ale rozhodně jsou příjemným doplňkem k původním skladbám a stojí za zhlédnutí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY