Juwana Jenkins pokřtí ve čtvrtek nové album v Hard Rock Café

19.09.2012 14:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Juwana Jenkins
© facebook interpreta
Americká bluesová zpěvačka a textařka Juwana Jenkins vydává nové CD s názvem "The Blues Keeps You Alive". Album se vrací k samotným kořenům žánru a bere posluchače na drsnou cestu Amerikou v rytmu původních tónů blues. Slavnostní křest za účasti Juwany Jenkins a Her All-Star Mojo Band proběhne 20. září 2012 v pražském Hard Rock Café od 20.00 do 22.00.

"Veřejnost mnohdy směšuje žánry jazz a blues, proto jsme chtěli vytvořit album, které posluchačům otevře dveře k různým typům bluesového žánru. Vezmeme posluchače na cestu z polí s bavlnou v deltě Mississippi přes západní pobřeží plné swingu a dorazíme až do Detroitu s jeho charakteristickým stylem Motown," řekla Juwana Jenkins, frontmanka All-Star Mojo Band.

"The Blues Keeps You Alive" se vyznačuje gospel-soulovým pojetím, které zvýrazňuje různé odstíny klasického old-school blues. Nefiltrovaná bluesová energie, kterou Juwana Jenkins a její All-Star Mojo Band ohromuje diváky u nás i v zahraničí, se line všemi skladbami na nové desce a jako swingující buldozer tlačí blues zpět do originálního pojetí boje člověka o své místo na světě.

Vynikající technické provedení a čistý zvuk je dílem jednoho z nejlepších sólových hráčů na foukací harmoniku Charlieho Slavíka, vycházející kytaristické hvězdy české bluesové scény Marcela Flemra, frontmanky Juwany Jenkins, Jana Stehlíka, Tomáše Vokurky, Osiana Robertse nebo Mirka Hloučala. Zvláštním hostem je jazzový zpěvák Lee Andrew Davison, který doplňuje skupinu.

"Byla jsem při práci na tomto projektu obklopena tvůrčím prostředím a špičkovými lidmi, kterých si nesmírně vážím. Děkuji všem spolupracovníkům a v první řadě Charliemu Slavíkovi a všem z All-Star Mojo Band, kteří se na tomto počinu podíleli," řekla Juwana Jenkins a dodala: "Zvláštní dík si zaslouží muzikant mnoha talentů Jan Kořínek, který album aranžoval a měl na starosti produkci."

Album "The Blues Keeps You Alive" vychází na CD 20. září. Zájemci si jej budou moci objednat přes webovou stránku www.juwanajenkins.com, koncem října bude k dispozici také na iTunes.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY