Matchbox Twenty v USA slavili první výhru

13.09.2012 17:48 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Američtí rockeři Matchbox Twenty už za sebou mají tři úspěšná alba, až to čtvrté "North" ale v domovině dosáhlo na prvenství. Za nimi se umístili Imagine Dragons a Lecrae. V singlech se na jedničku vrátila Taylor Swift, Flo Rida spadl na trojku za Maroon 5. Alex Clare, Pink a Frank Ocean těžili z MTV VMAs.
Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
© facebook interpreta
SINGLY - Taylor Swift si po vystoupení na MTV VMAs polepšila v downloadech i rádiích (streamy stále nejsou) a vrátila se zpět na jedničku. Tři zlaté týdny je nejlepší výsledek country písničky od "Lady" Kennyho Rogerse v roce 1980, který vedl šestkrát. "We Are Never Ever Getting Back Together" bych ale sotva nazval country. Taylor má navíc i nejvyšší debut, charitativní píseň "Ronan" se umístila šestnáctá, na albu "Red" se ale neobjeví. Obě skladby jsou nyní na prvních dvou místech Digital Songs, což se zatím podařilo jen Ke$hi, Black Eyed Peas, Beyoncé a Mariah Carey.

Maroon 5 si s "One More Night" polepšili už na stříbro a mají Airplay Gainer podruhé za sebou, Flo Rida spadl na trojku, fun. přeskočili Ellie Goulding. Na VMAs se objevila též Pink, a "Blow Me (One Last Kiss)" se tak opět dostalo do první desítky a rovnou na nové maximum - šestku. Justin Bieber si polepšil na sedmičku a do první desítky se - tleskám - dostal Alex Clare s "Too Close", protože televize Fox ho použila v "So You Think You Can Dance". Koncert v Praze je už za měsíc.

Z posunů bych zmínil ještě skok Franka Oceana s "Thinkin Bout You" ze 78. na 39. příčku (a celá deska "channel ORANGE" 45=>21). Důvodem je opět ceremoniál MTV. Další novinku najdeme na místě před ním, Alicia Keys vypustila první singl "Girl On Fire" ze stejnojmenné připravované desky, v remixu se objevuje Nicki Minaj. Padesát pětku má promo track "Clique" GOOD Music, konkrétně od Kanyeho Westa, Big Seana a Jay-Zho. "Cruel Summer" se už v tento okamžik válí v celé kráse na netu. A 64. příčka: "OPPAN GANGNAM STYLE!!!" Psy boduje, mimochodem je na prvním místě Social 50 žebříčku Billboardu (počítá přírůstek fans, počet zhlédnutí).

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  2. Maroon 5 - One More Night
  3. Flo Rida - Whistle
  4. fun. - Some Nights
  5. Ellie Goulding - Lights
  6. Pink - Blow Me (One Last Kiss)
  7. Justin Bieber feat. Big Sean - As Long As You Love Me
  8. Neon Trees - Everybody Talks
  9. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Time
  10. Alex Clare - Too Close

Matchbox Twenty - North
© facebook interpreta
DESKY - Matchbox Twenty už fungují od roku 1995 a prošli si mnoha obdobími včetně dvou pauz. Letos se rockeři vrátili se čtvrtou řadovkou "North", první po deseti letech (nepočítaje kompilaci "Exile On Mainstream"), a hned je z toho zlato. I když debutový prodej 95 tisíc se předchozím výsledkům nerovná.

Rovnou stříbrný kariérní start si zajistili indierockeři Imagine Dragons s "Night Visions". Kdyby se neobjevili u Jaye Lena a Jimmyho Kimmela, neznal bych je a asi ani plno Američanů (neměli jsme je ani v databázi). Pomohl jim ale úspěch singlu "It's Time" a snížené ceny na iTunes i Amazonu (90 % z 83 prodaných kusů bylo digitálně). Bronz získal křesťanský hiphopper Lecrae s šestou řadovkou "Gravity", jeho náboženský kolega TobyMac po předchozím prvenství spadl na osmičku.

Now! se udrželo na čtyřce stejně jako Maroon 5 na šestce a 2 Chainz na sedmičce, Carrie Underwood si o tři místa polepšila. První desítku uzavírá s nejlepším umístěním kariéry folk-rocková zpěvačka Cat Power s devátou řadovkou "Sun". Šestnáctí jsou Animal Collective s "Centipede Hz" a sedmnáctí Two Door Cinema Club s "Beacon".

Příští týden si pro šesté zlato v řadě přijdou Dave Matthews Band, "Away From The World" může dosáhnout až na čtvrt milionu prodaných kusů. Okolo sta tisíců se budou pohybovat novinky Boba Dylana, Little Big Town a The Avett Brothers, do první desítky by se měli vlézt i The xx a ZZ Top.

    Top 10 - alba:
  1.  N Matchbox Twenty - North (95)
  2.  N Imagine Dragons - Night Visions (83)
  3.  N Lecrae - Gravity (72)
  4. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 43 (35, -14 %)
  5. Carrie Underwood - Blown Away (29, +7 %)
  6. Maroon 5 - Overexposed (29, -5 %)
  7. 2 Chainz - Based On A T.R.U. Story (26, -13 %)
  8. TobyMac - Eye On It (2, -63 %)
  9. Trey Songz - Chapter V (24, -43 %)
  10.  N Cat Power - Sun (23)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY