Hymna fotbalového šampionátu vede domácí rádiový žebříček

12.09.2012 14:38 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Mistrovství Evropy ve fotbale je sice dávno za námi, ale jeho oficiální singl "Endless Summer" od Oceany začal úspěšně rotovat naším éterem teprve před několika týdny. Po tom minulém je dokonce tím nejhranějším. V obchodech je vše při starém a i nadále si nejlépe vedou písničkáři z Ostravska.
Oceana - Endless Summer
© facebook interpreta
RÁDIA - Historie se opakuje a opět zde máme příklad toho, jak domácí rádia nejsou schopna reagovat na hudební dění v zahraničí. Před dvěma lety rádiový žebříček ovládl song "Waka Waka", který populární zpěvačka Shakira natočila pro mistrovství světa ve fotbale. Pro to letošní, evropské, byl vybrán singl "Endless Summer" od německé zpěvačky Oceany a i ten se u nás začíná prosazovat v době, kdy mistrovství už není vůbec aktuální. Skladba "Waka Waka" se na vrcholu udržela sedm týdnů, uvidíme, jak úspěšná bude "Endless Summer". Trojici nejúspěšnějších hitů za právě uplynulý týden doplňují Peter Bič Project na dvojce a vítězka letošní Eurovize Loreen na trojce.

Novinek je tentokrát jako hub po dešti, a tak zmíním pouze ty tři nejúspěšnější. Na padesáté sedmé příčce je izraelský hudebník Asaf Avidan s remixem skladby "One Day/Reckoning Song". Osobně jeho jméno slyším prvně, ale vzhledem k úspěchům na západ od našich hranic (první místo v Německu, Rakousku či v Belgii) je nasazení docela pochopitelné.

Méně překvapivé je pak umístění Davida Guetty na sedmdesáté třetí příčce. Ten může vydat téměř cokoliv a bude se to hrát. Poslední singl má název "She Wolf (Falling To Pieces)" (originálnost sama) a slavný DJ na něm už podruhé spojil síly se zpěvačkou Siou. Do třetice tady máme jeden z výtvorů britské soutěže X Factor, zpěvačku Cher Lloyd. Skladba "Want U Back" z jejího debutu je sedmdesátá pátá.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Oceana - Endless Summer
  2. Peter Bič Project - Hey Now
  3. Loreen - Euphoria
  4. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  5. Celeste Buckingham - Run Run Run
  6. Flo Rida - Whistle
  7. ▲ Gusttavo Lima - Balada
  8. Tacabro - Tacata'
  9. P!nk - Blow Me (One Last Kiss)
  10. David Deyl - Počítám

Top 100 RÁDIO 36/2012 - novinky:
57. Asaf Avidan - One Day/Reckoning Song (Wankelmut Remix)
73. David Guetta feat. Sia - She Wolf (Falling To Pieces)
75. Cher Lloyd - Want U Back
78. Neon Trees - Everybody Talks
81. Pitbull feat. Shakira - Get It Started
82. Walda Gang - Opičáci
91. Richard Müller & Tereza Kerndlová - Klid, mír a pokora

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Moravskoslezský kraj je bohatý na písničkáře různých generací, kteří se těší obrovské popularitě napříč generacemi. Řeč je samozřejmě o dvojici Nohavica/Klus, která už nějaký čas okupuje vrchol prodejního žebříčku. Ne společně samozřejmě. Bylo by ale určitě zajímavé vidět, jak by to dopadlo, kdyby opravdu něco natočili dohromady. Co myslíte?

Novinkám kraluje české uskupení Sto zvířat s nahrávkou "Hraju na klavír v bordelu" na čtvrté příčce. O příčku níže je legendární kytarista Mark Knopfler, někdejší frontman slavných Dire Straits. Jeho sedmé studiové album se jmenuje "Privateering" a fanouškům přineslo hned dva disky plné nového a podle mnoha kritik povedeného materiálu. Třetí novinka o je od Heleny Vondráčkové, která sice kvůli samým soudním sporům už nemá tolik času na hudbu, ale i přesto si našla čas a připravila novou kompilaci "Helena (nejen) o lásce". Ta je tento týden na šesté pozici a je zároveň poslední novinkou tohoto týdne.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Radůza - Ocelový město
  4. new Sto zvířat - Hraju na klavír v bordelu
  5. new Mark Knopfler - Privateering
  6. new Helena Vondráčková - Helena (nejen) o lásce
  7. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  8. Václav Neckář - Dobrý časy
  9. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  10. Zaz - Zaz

TOP 50 Prodejní 36/2012 - novinky:
4. Sto zvířat - Hraju na klavír v bordelu
5. Mark Knopfler - Privateering
6. Helena Vondráčková - Helena (nejen) o lásce

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY